26 september, 11:00
Feyenoord JO15 logo

Nicolas Verkooijen

Onesime Zimuangana

Voorafgaand aan de wedstrijd was PSV de enige ploeg in de competitie die nog geen puntverlies leed. Na ruime overwinningen op Vitesse en Alphense Boys (5-1 en 1-4 resp.) stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De Rotterdammers hadden een belabberde start van de competitie, toen het met 7-2 verloor van mede-stadsgenoot Sparta. Waarna het zich enigzins herstelde tegen NAC, een 2-1 overwinning. Met een overwinning vandaag zou PSV de Rotterdammers op 6 punten achterstand zetten. Maar dan moet er wel eerst 70 minuten gespeeld worden.

De weersomstandigheden waren heel anders dan vorig weekend: tegenover een graad of 25 vorige week moesten we het vandaag met ongeveer de helft doen. Gelukkig bleef het wel droog. In de rommelige beginfase had PSV moeite de bal in de ploeg te houden en Feyenoord onder druk te zetten. De grootste kans was zelfs voor de gasten, maar Niek Janssen redde bekwaam op een inzet van dichtbij. Ondanks het mindere spel kreeg PSV ook in de eerste helft kansen. Sami Bouhoudane schoot de bal een keer over, en zag een schuiver net van richting veranderd worden. Sven van der Plas zag een achterwaartse kopbal op de lat terechtkomen. De thuisploeg had na een half uur spelen wederom pech, toen Sami na een corner van Nicolas Verkooijen binnen leek te tikken maar een Feyenoorder op de lijn nog net redding kon brengen. Zo bleef het voor rust doelpuntloos.

Na rust startte PSV scherper en meteen was het via Sami dreigend toen hij een voorzet van Onesime Zimuangana net over de kruising kopte. Maar ook Feyenoord kreeg in de beginfase van de tweede helft een grote kans, die door Niek onschadelijk gemaakt werd. PSV nam in de loop van de tweede helft duidelijk het initiatief in handen. En liet eindelijk zien waar het voetballend toe in staat is. Een vlotte aanval verliep tussen Nicoloas en Peter Quispel waarna Onesime net naast kopte. Het was uiteindelijk in de 55e minuut dat PSV de score opende. Daar had het wel een penalty voor nodig toen Jordy Bawuah in zijn rug werd gelopen dichtbij het Feyenoord doel. Nicolas ontfermde zich over de penalty en schoot deze onberispelijk binnen: 1-0. Een paar minuten later verdubbelde PSV de score. Het brak over de rechtervleugel uit via Nicolas die Sami aan het werk zette. Sami zag naast het Onesime opduiken, legde de bal breed waarna het voor Onesime een koud kunstje was de 2-0 te scoren. Feyenoord leek gebroken te zijn, en PSV bevrijd. Het enige dat ontbrak was dat de thuisploeg verzuimde de score verder uit te bouwen. Na een geweldige aanval over meerdere schijven schoot Nicolas op de paal, en waren inzetten van Peter, Onesime, Raf van de Riet, Jordy en Sami niet doeltreffend.

Zo won PSV na een sterke tweede helft verdiend van Feyenoord en blijft het met 9 uit 3 foutloos. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen AZ. Weer een mooi affiche.

Opstelling: Niek Janssen; Brian van den Boogaard (51' Jordy Bawuah), Sven van der Plas, Floris Bos, Raf van de Riet; Peter Quispel, Tijn Vergeldt (75' Merijn van de Wiel), Eus Waayers (20' Wessel Kuhn), Nicolas Verkooijen; Onesime Zimuangana (c), Sami Bouhoudane (75' Robin van Duiven).

Gele kaarten: Eus Waayers, Floris Bos