10-1
26 september, 00:00
PSV E2 logo
Dommelen E1 logo

Na twee gewonnen uitwedstrijden, stond er vandaag eindelijk een thuiswedstrijd op het programma. Op het vertrouwde sportcomplex “De Herdgang” was ditmaal Dommelen de tegenstander. Vanaf de aftrap zat de thuisclub er fel en kort op. Hetgeen resulteerde in een aantal mooie aanvallen. Een snelle goal kon dan ook niet uitblijven. In de 3e minuut stoomde Joey weer op aan de rechterkant van het veld, zijn mooi aangesneden voorzet werd door Joop binnengeschoten. Het doelpunt smaakte naar meer. Dommelen werd steeds verder teruggedrongen op hun eigen helft en kregen niet de tijd om een aanval op te zetten. In de 6e minuut was het de beurt aan Niels die aan de linkerkant van het veld de achterlijn haalde,opnieuw was het Joop die weer prima vrij liep. Zijn doelpoging werd echter goed gekeerd door de doelman. Amper 1 minuut later hervatte Pepijn het spel, deze zag Rico vrijstaan, die op zijn beurt Joey aanspeelde. Met weer een prima voorzet bereikte hij nu Benjamin, maar opnieuw lag de doelman in de weg. Het bleef eenrichtingsverkeer, zo mocht Joey aanleggen voor een vrije trap en had Joop een schitterende individuele actie in huis. Telkens was het de keeper die een doelpunt wist te voorkomen. Na een snelle omschakeling van de gasten, wist Dommelen in de 13e minuut zelfs de gelijkmaker te scoren. Lang konden ze niet genieten, want in dezelfde minuut was het Benjamin die een voorzet van Joop op waarde wist te schatten (2-1). De thuisclub wilde het veldoverwicht nog voor de pauze ook in doelpunten uitdrukken. Weer was het Joey de bal panklaar op het hoofd van Joop legde, ditmaal spatte zijn kopbal uiteen op de lat. De aanval liep echter door en in de rebound was het Joop die de bal op Jay teruglegde en de marge op twee bracht (3-1). Nog steeds was het niet genoeg. Met een snelle spelhervatting van Pepijn op Rico, stak deze met zevenmijlslaarzen het hele veld over. Jammer genoeg wist de keeper de bal corner te tikken. Uit deze corner kopte Jay rakelings over. Op slag van rust wist diezelfde Jay Joop te vinden met een vlijmscherpe pass. Nu was de keeper wel kansloos op zijn inzet, maar stond de paal een score in de weg. Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV bleef Dommelen maar achteruit drukken en binnen vier minuten wist Joop zijn 2e en 3e doelpunt te scoren. De eerste was na een schitterende actie van Rico. Bij de 5-1 leek het wel een schiettent. Eerst mocht Joey vanaf zo’n 16 meter aanleggen, vervolgens was het de beurt aan Davy. Beiden keren wist de keeper de bal uit z’n doel te ranselen, maar de inzet van Joop was ook hem uiteindelijk te veel. In de 30e minuut leek, de van een vervelende enkelblessure herstelde Davy, z’n rentree luister bij te zetten met een doelpunt. Een vloeiend lopende een-twee met Joop verdiende meer dan de lat waarop zijn inzet belandde. De thuisclub bleef het doel van Dommelen met afstandsschoten bestoken. Een steenhard schot van Joey was zelfs voor de doelman teveel (6-1). Halverwege de tweede helft kreeg Davy loon naar werken. Joey zag hem in z’n ooghoeken vrijstaan en krulde hij de bal om de keeper heen (7-1). De 8-1 kwam weer op naam van Joop, die na goed voorbereidend werk van Jay, scoorde. Na eerder voor de tweede keer op de lat geschoten te hebben, was het vijf minuten voor tijd Davy die zijn tweede van de dag scoorde (9-1). Even leek de concentratie wat te verslappen. Gelukkig was dit niet bij Pepijn het geval. Met een katachtige redding wist hij de aanvaller van Dommelen van het scoren af te houden. Het slotakkoord was voor Niels. Hij zag de keeper te ver voor z’n goal zag staan en zo pikte ook hij weer een goaltje mee. (10-1). Zo werd voor het eerst dit seizoen de dubbele cijfers gehaald.