5-1
26 augustus, 00:00
PSV O19 logo
Willem II O19 logo

Na een goede basis gelegd te hebben op de tournooien in Zuid afrika en ons eigen Ötten Cup"tournooi met een tweede en eerste plaats tegen niet de minste europese tegenstanders staat vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na de toch wel teleurstellende uitschakeling in de beker is het vandaag zaak om draad weer op te pakken en een goede reeks te gaan neerzetten. Willem II is onze eerste tegenstander.
    We beginnen fel en na drie minuten weet Albert op voortreffelijke wijze de score te openen. We gaan ervoor zitten. Dat smaakt naar meer. En inderdaad de goals vallen. Binnen een minuut staat het 1-1. Even niet opletten en ook Willem II weet te scoren. Dat moeten we dus niet laten gebeuren. We schroeven het tempo wat op en na een kleine twintig minuten zijn het Albert en Dante die Nicolai en Joey in stelling brengen en zij doen dan ook waar ze goed in zijn. Ze scoren allebei binnen vier minuten en de ruststand is 3-1.
    Na de rust willen we doorgaan. Toch loopt niet alles zoals we het graag willen en de laatste pass is niet altijd goed en de afwerking kan beter. Maar met nog een klein kwartier te spelen is het Arnaut die aan de trainer laat zien dat hij gretig is en vrijwel direct na zijn invalbeurt twee identieke doelpunten weet te maken en de stand op 5 - 1 brengt.
    Een goede overwinning op een zwoele zomeravond die gelukkig gevrijwaard bleef van het voorspelde onweer.
    Mannen dit is een goed begin en geeft hoop voor de rest van de reeks wedstrijden. Nu maar hopen dat er bij de loting donderdag een paar leuke tegenstanders uit de koker komen van de Youth Champions League.
    Het begin is gemaakt. Op naar zaterdag naar het tweeluik met de belgische tegenstanders.