4-0
26 april, 00:00
PSV B2 logo
JEKA B1 logo

Na de goede overwinning afgelopen zaterdag tegen RKVVO, stond op de doordeweekse dinsdag de wedstrijd tegen nr 3 JEKA op het programma. PSV B2 is samen met Cortgene/JOVZ B1 in een felle strijd om het kampioenschap gewikkeld. Op respectabele afstand volgen dan nog JEKA en Sc ’t Zand. Toevallig of niet: allemaal tegenstanders die PSV B2 nog treft deze competitie.
    Maar vandaag dan de wedstrijd tegen JEKA B1 uit Breda. In het Bredase wonnen we met 0-3, maar dat ging niet heel simpel. Zaak om scherp te beginnen dus! En aldus geschiedde. Al in de 1e minuut scoorde Rai Vloet de openingstreffer. En hoe?! Via een omhaal scoren lijkt een ware rage te worden op de Hollandse voetbalvelden. Rai ontving in het strafschopgebied een hoge voorzet van Moussa Sanoh en controleerde deze knap op de borst om vervolgens met een halve omhaal met links de bal over de keeper te trappen. Een Geweldig doelpunt. Zoals Guus Meeuwis zou zeggen: met hoofdletter G. Ondanks deze snelle treffer, bleef JEKA proberen om PSV vroeg op te vangen. En even leken ze ook op gelijke hoogte te komen toen een vrije trap rakelings langs ging. Toch was PSV de betere ploeg en de Eindhovense ploeg creëerde meer dan een handvol kansen en mogelijkheden. Maar het was vaak net niet, of de Bredase keeper was een ‘sta-in-de-weg”. En als de keeper een keer werd gepasseerd, dan stond wel een verdediger op de doellijn die redding bracht (na een kopbal van Clint Leemans). Na 26 minuten breidde PSV zijn voorsprong dan toch uit naar 2-0. Op rechts schakelde Moussa “eventjes” naar zijn 5e versnelling, en liep zijn directe tegenstander voorbij alsof deze er niet stond. Hij haalde de achterlijn en zette nog even een schijntrap in, waarna hij de bal voorgaf en Mohammed Rayhi simpel binnentikte. Het is dat Rai ongelukkig was in zijn afronding, want hij kreeg deze eerste helft een paar kansen waarvan één grote na een fabuleuze assist van Michaël Maria die Rai met een hakbal vrij voor de keeper zette. Met nog een klein kwartier te spelen, stoomde Sven van de Kerkhof met “zevenmijlslaarzen” op en besloot van net buiten de 16 m met links uit te halen. Zijn schuiver ging rakelings langs de voor PSV verkeerde kant van de paal. Nog geen minuut later was het de paal aan de andere kant van hetzelfde doel die een treffer van Michaël Maria voorkwam toen deze verwoesten uithaalde. Een 3e PSV-doelpunt kon niet lang meer uitblijven en die kwam er dan ook. Waar Moussa op rechts geregeld er doorkwam, was het nu Sander Heesakkers die op links doorkwam. Zijn prima voorzet werd door Olivier Rommens tot doelpunt verlengd. Net voor rust was het dezelfde Olivier die vanaf 18 meter met links uithaalde. Pasen was net voorbij, maar ook met zijn ‘chocolade-been’ raakte hij de bal vol, die tot zijn eigen ontzetting op de kruising uiteenspatte. Net als afgelopen zaterdag wist PSV dus meerderenmalen het aluminium te raken.
    In de 2e helft was een ander beeld te zien van de wedstrijd. JEKA ging nog eerder druk zette, en probeerde de opbouw in een zeer vroeg stadium te verstoren. Brutaal kregen ze nu ook kansen. En ook niet kleinsten……Het grootste gevaar van PSV kwam van de rechterflank. Maar helaas was de eindpass slordig. Wel scoorde Clint Leemans nog bijna halverwege na een corner van Vinnie Vermeer. Ook nu redde de JEKA-keeper op een geweldige wijze door de harde kopbal van dichtbij te pareren. JEKA bleef aanvallend zijn kansjes krijgen, waarbij de PSV verdediging niet altijd even solide oogde. Met nog zo’n 10 minuten te spelen was het echter PSV die het dichtst bij een treffer was, maar ook nu stond het aluminium een Eindhovense treffer (schuiver van Olivier) in de weg. De tegenaanval gaf JEKA de uitgelezen kans om de eretreffer te scoren toen één van de voorwaartsen randje buitenspel alleen op doelman Jesse Bertrams afkon. Jesse hield er echter goed het oog in en redde bekwaam. Het slotakkoord was toch voor PSV. Vlak voor tijd zette Moussa een aanval op en stuurde op het juiste moment op rechts Ibrahim Fofane weg. Op snelheid haalde hij de achterlijn en gaf een strakke, harde voorzet die simpel binnen werd gewerkt door de inlopende Michaël Maria. In de slotminuut ontving Olivier Rommens nog een gele kaart voor praten.
    Conclusie: PSV heeft een kampioenschap nog steeds in eigen hand. Nog 2 wedstrijden te gaan. Waarvan komende zaterdag de topper tegen Cortgene/JOVZ. Het duel waarin PSV bij een overwinning de titel pakt. Wint Cortgene/JOVZ dan passeert de Zeeuwse ploeg PSV op de ranglijst met dan nog 1 competitieronde te spelen. Alle support is zaterdag van harte welkom!