0-6
26 april, 00:00
Willem II D1 logo
PSV D1 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Deze wedstrijd wordt gespeeld op het complex van FC Den Bosch.

  KAMPIOENEN, KAMPIE, KAMPIOENEN!!!

  Na een fantastische beslissingswedstrijd op de velden van FC Den Bosch is PSV D1 vanmiddag kampioen geworden. Willem II D1 werd met 6-0 verslagen door een oppermachtig PSV.

  Van meet af aan was het duidelijk wie de betere ploeg was. PSV stond uitstekend georganiseerd en elk duel werd vol passie aangegaan. Na enkele minuten werd dan ook al de score geopend. Rai Vloet kreeg op de rand van het strafschopgebied de ruimte om uit te halen en schoof de bal buiten bereik van de keeper in het doel.

  Doordat PSV met name op het middenveld de slag won, kwam Willem II nauwelijks aan voetballen toe. PSV kreeg legio kansen, maar tot dan toe was het nog maar 1-0. Even hield iedereen aan PSV-zijde het hart vast, toen een Tilburgse aanvaller richting het doel van Jeroen Meurs ging. Maar na goed storen van Sam Schuite en uitstekend ingrijpen van de doelman werd deze kans verijdeld.
  Direct daarna stoomt Jorrit Hendrix op van eigen helft, hij past op Endy Opoku Bernadina, die zich vrij speelt en Michael Maria aanspeelt. Michael tovert zich voorbij de Willem II verdediger en schuift beheerst de 2-0 in de touwen! Dit was op slag van rust, waardoor Willem II gedesillusioneerd de kleedkamer opzocht.

  Na de thee zocht Willem II de aanval en het was Ali die pech had met een schot op de kruising van het in de tweede helft door Zeus de la Paz verdedigde PSV doel. Hierna begon een wervelende PSV-show. Eerst was het Endy Opoku Bernadina die zich weergaloos vrijspeelde en de bal op de stropdas legde van Jeroen Meefout die de bal over de doellijn wist te wurmen (3-0). Kort hierna soleerde Jorrit Hendrix weer door de Willem II linies en nadat Endy zich via de kluts had vrijgespeeld scoorde hij de 4-0. Willem II kreeg na slordig uitverdedigen nog een aantal schotkansen, maar Zeus had deze middag een engeltje op de lat van zijn doel zitten waardoor de schoten van Willem II allen het doel op een haar misten.

  Hierna was het weer showtime voor PSV D1. Endy speelde zich twee keer prachtig vrij op de achterlijn, eerst over de linkerflank en daarna via de rechterflank. Hij legde de bal twee keer uitstekend af op de vrijstaande Michael die de score wist op te voeren naar de 6-0 eindstand. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter (geassisteerd door twee neutrale grensrechters) barstte er een enorm feest los onder de PSV-ers en de in grote getale opgekomen supporters. De flessen 'champagne' werden ontkurkt en de spelers van PSV D1 vielen elkaar van geluk in de armen.

  Een groot compliment gaat uit naar Willem II D1 dat zich ook dit jaar weer meer dan een uitstekende opponent van PSV D1 heeft getoond. Willem II speelde vandaag een ongelukkige wedstrijd, maar ook deze jongens kunnen terugzien op een uitstekend seizoen waarin door Willem II (behalve in deze beslissingswedstrijd) niet werd verloren.

  Dit kampioenschap werd gerealiseerd door de volgende spelers: Endy Opoku Bernadina, Daan Bollen, Gino Girigori, Sander Heesakkers, Jorrit Hendrix, Sven van de Kerkhof, Clint Leemans, Michaël Maria, Jeroen Meefout, Jeroen Meurs, Zeus de la Paz, Olivier Rommens, Aron Schnorrenberg, Sam Schuite, Vinnie Vermeer, Rai Vloet, Joep van Vroenhoven en Jordy de Wijs.

  Veel dank gaat uit naar trainer Jefta Bresser, Ron Kouwenhoven, de leiders Evert van der Meer Jr., Rini Looijmans, Edwin van Alst en Faried Darson en de verzorgsters Claudia Striekwold, Sanne Bruines en Janet Åsheim. Tevens worden bedankt de medische staf en alle andere PSV-ers die hebben bijgedragen aan een onvergetelijk seizoen.

  Vanavond gaat het dak eraf in Restaurant ABC in Velp, waarvoor hartelijke dank aan de familie Meurs.

  Tenslotte Peggy en Rik bedankt voor alle prachtige fotoreportages en de wekelijkse updates op de website van PSV-jeugd.

  Het was een eer dit seizoen wekelijks de verslagen van PSV D1 te mogen maken. Tot volgend seizoen!