2-4
26 april, 00:00
PSV A1 logo
Sparta Rotterdam A1 logo
 1. Wedstrijdverslag


  PSV A1 - Sparta A1 werd een rare wedstrijd. Een wedstrijd waarbij beide partijen elkaar in evenwicht hielden. Dit in tegenstelling tot de eerdere uitwedstrijd waarbij de Spartanen oppermachtig waren.

  In de periode van de 1e helft waarin Sparta een licht veldoverwicht had wist PSV na een mooie rush van Wouter Smeets op de linkerkant van het veld en een goede voorzet te score te openen. Lars Hutten kon dit doelpunt op zijn naam laten schrijven.

  Het tegendoelpunt van Sparta ontstond door een dekkingsfout van Ridney Cairo waarbij de rechtsvoor van Sparta te veel ruimte kreeg om op te komen en richting doel te snijden. Kelle Roos was kansloos.

  Het tweede doelpunt in de wedstrijd voor PSV werd gescoord door Nigel Hasselbaink. Echter Sparta wist weer op gelijke hoogte te komen nadat PSV de kans liet liggen om de score te verhogen.

  Na een lelijke tackel op Jasper Waalkens ontstond enige commotie waardoor Freek Heerkens zijn 2e gele kaart opliep en dus met rood het veld moest verlaten. Sparta rook haar kansen en ging in een nog hogere versnelling spelen. Tenslotte zou de uitslag van deze wedstrijd en het programma volgende week van de directe concurrenten, Feyenoord en AZ, een mogelijke kampioenschap voor Sparta kunnen betekenen.

  Uiteindelijk wist PSV de score te beperken door twee wissels, Martijn Thomassen en Moussa Mahamed, in te zetten.
  Lars Hutten
  Nigel Hasselbaink