3-3
26 maart, 00:00
Fortuna Sittard D2 logo

Deze zaterdagmorgen komt de koploper Fortuna Sittard op bezoek. De twee vorige confrontaties werden beslist in het voordeel van de mannen uit Sittard, waarbij de laatste wedstrijd eindigde in een minimale nederlaag van 2-1, in een wedstrijd waarin PSV meer had verdiend. Statistieken zeggen echter in deze competitie niks. Vaak bepaald de vorm van de dag wie wint. Voor onze jongens in ieder geval zaak om de zeperd van vorige week tegen MVV recht te zetten. Dat statistieken niks zeggen; MVV verliest vandaag met 3-0 van Roda JC, een ploeg waar wij al 2x van wonnen. Ook Fortuna zit de laatste week in de hoek waar de klappen vallen gezien de nederlagen tegen MVV en VVV. Hun voorsprong is hierdoor geslonken tot 4 verliespunten. Na even aftasten in de openingsfase gooit PSV alle schroom van zich af en begint goed te combineren en laat de bal goed rond gaan. Fortuna is een ploeg die gezien de gemiddelde lengte vooral van het fysieke moet hebben. PSV vindt in deze fase goed de vrije man en gebruikt ook in tegenstelling tot vorige week weer goed de zijkanten waar dan ook vaak de meeste ruimte ligt. De eerste kans is dan ook voor PSV. Vanuit de linkerkant wordt er goed gecombineerd zodat op rechts Greg goed wordt vrijgespeeld maar zijn schot is net te gehaast waardoor het naast het doel gaat. Fortuna wordt nog niet echt dreigend maar het blijft opletten voor hun linksbuiten die vrij snel is, maar deze is bij Tijn aan het juiste adres. PSV blijft goed voetballen en een treffer kan niet uitblijven. Een aanval wordt afgeslagen, maar Benji kan de bal aan de rand van de 16e oppikken en schiet de bal over de keeper heen binnen. PSV wil meer en gaat ook op zoek naar meer. Achter blijft het opletten want een slippertje kan fataal zijn. Zo zijn er nog enkele mogelijkheden voor PSV voordat halverwege de 2e helft onze mannen niet onverdiend op een 2-0 voorsprong komen. Fortuna moet nu komen en dringt PSV nu wat verder naar achteren. Het spel gaat nu over en weer. Na balverlies van PSV rond de middenlijn kan Fortuna snel omschakelen en een Fortunees die in buitenspelpositie loopt de diepte insturen. Dit buitenkansje wordt dan ook door een Fortuna speler benut. Fortuna gaat nu op zoek naar de gelijkmaker en krijgt deze ook 5 minuten voor tijd. Zo wordt de 2-0 voorsprong weggegeven. Het had nog erger kunnen zijn, want Fortuna claimt een strafschop als Kyan hun aanvoerder omver loopt. De een geeft hem, de ander niet, dus laten we maar zeggen als compensatie van het buitenspel bij de 1e treffer. De eerste helft heeft PSV het betere van het spel en dan toch met 2-2 de rust in gaan is zuur. PSV neemt de tweede helft het heft weer in handen, maar verdedigend heeft Fortuna nu de zaakjes beter voor elkaar. Fortuna wordt wel op eigen helft teruggedrongen, maar kan PSV buiten de 16 meter houden. Tegen de verhouding in komt Fortuna op voorspong als een Fortunees voor Edson komt en de bal binnenschuift. PSV blijft veelal op de helft van Fortuna en nu komen er ook weer kansen. Greg werkt een voorzet over het doel. Sem krijgt op de rand van de 16e 2x keer de bal voor zijn verkeerde been waardoor de inzet niet hard genoeg is. Toch komt de gelijkmaker er. Van achteruit wordt een Fortuna aanval goed onderschept en kan Koen de bal oppikken en vindt Davy die langs twee Fortunezen glipt en de bal bekeken in de touwen plaatst. Zo is het evenwicht weer hersteld met nog 5 minuten op de klok. Beide partijen lijken zich te verzoenen met een gelijkspel. Een minuut voor tijd krijgt Fortuna nog een vrije trap op zo’n 30 meter van het doel. Alle lange mannen van Fortuna (en dat zijn er wat) mee naar voren. PSV kan de aanval afslaan en gaat direct in de tegenaanval en stuurt Benji vanaf de middenlijn weg. Deze is sneller dan de Fortuna verdediger en kan met de verdediger in zijn rug naar het Fortuna doel. Wordt het nu toch nog een overwinning ….. Helaas krijgt de keeper nog net een voet tegen zijn inzet, waardoor de eindstand 3-3 wordt, in een wedstrijd waar PSV toch de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning.