26 februari, 00:00
RJO / FE Excelsior B1 logo
PSV B1 logo

Lokatie: Sportpark Woudestein
    Bij een overwinning zou PSV de koppositie op de ranglijst kunnen veroveren, dit is een kans die de gehele groep met beide handen wil aanpakken.
    De voorbereiding verloopt moeizaam met enkele blessures in onze laatste lijn gaan wij naar Rotterdam.

In de beginfase van de wedstrijd neemt PSV volledig het initiatief in eigen handen. Vanuit een goede opbouw komt het team van PSV regelmatig tot kansen, in de omschakeling naar verdedigen word veel pressie op de bal gezet waardoor Excelsior de lange bal op de centrum spits niet kan spelen. Hiermee is hun aanvalspel volledig uitgeschakeld. Met zeer goed aanvallend spel zet PSV de wedstrijd voort. Vanuit snelle combinaties en enkele keren spelverplaatsing is het wachten op een doelpunt. Tristan Berghuis scoort in de 25e min de 1-0.
    In de eindfase van de 1e helft kan PSV de score uitbreiden met enkele kansen van Dani, Ryan en Junior. Helaas gaat het balletje er niet in.
    Ruststand 0-1 voor PSV

In de 2e helft blijft PSV zeer goed voetballen. Op het middenveld zijn Paal en Naciri fantastisch, later in de wedstrijd valt Kaan zeer goed in.
    PSV speelt als een team, de veldbezetting is goed en de bereidheid om voor elkaar te werken ook. Onze buitenspelers waren in goede doen, zowel Junior als Ryan hadden veel acties met diepgang waardoor er constant dreiging was. Ook nu is het weer jammer dat ons aanvalspel geen doelpunten oplevert.

PSV wint de wedstrijd. Doelstelling is gehaald.