7-2
25 april, 00:00
PSV F1 logo
Bladella E3 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Ook F1 kampioen op laatste competitiedag

  Na het kampioenschap van de F2 vorige week, heeft ook de F1 op de valreep het kampioenschap in de wacht gesleept.
  In een prima laatste competitiewedstrijd werd directe concurrent Bladella E3 met 7-2 verslagen. Eerder deze competitie hadden de jongens na ook een goede, maar wat ongelukkige wedstrijd nog met 3-2 verloren.
  Dit keer stond de titel op het spel en zorgden de jongens er met veel inzet, goed spel en mooie doelpunten voor dat ze het overwicht in het veld nu wel met winst bekroonden.

  De F1 is na de winterstop in de E-competitie gaan spelen om wat meer tegenstand te krijgen. En dat hebben ze gekregen. Een paar weken geleden had PSV het niet meer in eigen hand om kampioen te worden. Door nipt verlies tegen zowel SBC als Bladella stonden die beide teams boven PSV. Gelukkig was daar nog WVVZ dat aan een stèrke 2e helft van de competitie bezig was. Eerst bezorgden zij SBC een nederlaag, daarna pakten ze via een gelijkspel punten tegen Bladella. Daarmee was de kampioensstrijd weer helemaal open.

  In het prachtige paasweekeinde speelden op zaterdag SBC en Bladella tegen elkaar en PSV tegen WVVZ. Door winst van PSV en Bladella werd de slotwedstrijd van deze teams tegen elkaar een echte kampioenswedstrijd op 2e paasdag.

  De blijdschap was groot na afloop. Sommige jongens waren bij hun oude club ook al eens kampioen geworden, voor anderen was dit hun eerste kampioenschap. Een speler wilde eerst even in rust zijn tranen van blijdschap wegslikken voordat hij zich ook stortte op het spuiten met de kinderchampagne en de ereronde met medailles om de nek.
  Trainer Willem kon er jammer genoeg niet bij zijn, hij was met de D2 mee naar een toernooi. Daarom was trainer Rick net als vorige week de gelukkige die dit kampioenschap met alle F-jes onder de douche mocht meevieren.

  Na afloop waren er heerlijke frietjes in de kantine voor de jongens, terwijl ouders en andere fans op het zonovergoten terras van de Herdgang het kampioenschap van de jongens vierden en het slot van de competitie van het eerste PSV-jaar.