1-1
25 april, 00:00
ADO Den Haag C2 logo
PSV C2 logo

PSV C2 heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag C2 afgesloten met een gelijkspel (1-1). In deze laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie moest PSV C2 het helaas stellen zonder de inbreng van de geblesseerden Jordy de Wijs, Joep van Vroenhoven, Jorrit Hendrix en Aron Schnorrenberg. Hierdoor was trainer Edwin de Wijs genoodzaakt een beroep te doen op de uitstekend spelende Gijs van Baast en de in de tweede helft ingevallen Mohammed Rayhi. PSV C2 was ondanks het gemis van diverse basisspelers vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg, maar de scherpe counter van ADO Den Haag C2 lag constant op de loer. In de twintigste minuut was het de zoals altijd strijdlustige aanvoerder Olivier Rommens die het strafschopgebied van ADO Den Haag binnendrong en van achteren werd aangetikt. Strafschop dachten alle aanwezige PSV-ers, maar de scheidsrechter deed of zijn neus bloede en liet rustig doorspelen. Hiermee was het kruit aan PSV-zijde in de eerste helft verschoten. In de vijfendertigste minuut kreeg ADO Den Haag C2 een vrije trap toegekend, die hoog in het strafschopgebied van PSV C2 werd gepompt. Plotseling stond er een aanvaller van ADO Den Haag C2 geheel vrij en kon hij de bal ongehinderd binnen schieten (1-0). De scheidsrechter floot hierna direct voor het einde van de eerste helft.

Vanaf het begin van de tweede helft toonde PSV C2 dat het niet van plan was deze wedstrijd te verliezen. PSV C2 won vrijwel alle duels en ADO Den Haag C2 werd steeds vaker op eigen helft teruggedrongen. In de vijfenvijftigste minuut werd Endy Opoku Bernadina goed in de diepte weggestuurd. Endy klopte de verdedigers van ADO Den Haag C2 op pure snelheid en schoof de bal behendig binnen (1-1). PSV C2 rook de overwinning, maar schoten van Rai Vloet en van de sterk ingevallen Clint Leemans werden een prooi van de goede doelman van ADO Den Haag C2. Aan de andere kant van het veld mocht PSV C2 niet mopperen toen een afstandsschot van ADO Den Haag C2 via de bovenkant van de lat over het doel van de inmiddels voor Jeroen Meurs ingevallen Daan Bollen ging. De irritatie in het veld nam inmiddels toe en de sfeer tussen de spelers van beide teams werd er niet beter op. PSV C2 probeerde de overwinning uit het vuur te slepen, maar slaagde hier in de resterende tijd helaas niet in. Door dit resultaat is PSV C2 op een derde of vierde plaats geƫindigd in de voorjaarscompetitie.

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen stond mede in het teken van het naderende afscheid van keeper Daan Bollen (vijf seizoenen PSV), verdediger Joep van Vroenhoven (vijf seizoenen PSV), middenvelder Clint Leemans (vijf seizoenen PSV), verdediger Sven van de Kerkhof (vijf seizoenen PSV) en aanvaller Jeroen Meefout (vier seizoenen PSV). Hiermee komt een einde aan een mooie episode uit het voetballeven van deze spelers en gaan zij op zoek naar nieuw voetbalgeluk.

Voor mij betekent het afscheid van Jeroen als speler van PSV ook het afscheid voor mij als semi-objectieve schrijver van de wekelijkse wedstrijdverslagen. Ik wil graag alle PSV-ers bedanken voor vier mooie jaren en ik wens u allen een goede toekomst.

Jeroen Meurs, Daan Bollen, Sander Heesakkers, Sam Schuite, Jordy de Wijs, Aron Schnorrenberg, Sven van de Kerkhof, Joep van Vroenhoven, Jorrit Hendrix, Clint Leemans, Olivier Rommens, Vinnie Vermeer, Rai Vloet, Michael Maria, Endy Opoku Bernadina en Jeroen Meefout bedankt voor vier onvergetelijke seizoenen. Veel succes gewenst in de rest van jullie leven.