0-2
25 januari, 12:00
Sparta Rotterdam JO15-1 logo
PSV O15 logo
 1. Doelpunt

  2x
  Jason van Duiven
  PSV O15 logo
 2. Wedstrijdverslag

  O15 opent kampioenspoule met zege  Voor PSV O15 stond in het laatste weekend van januari de allereerste wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Tegenstander Sparta speelde vorige week al zijn eerste wedstrijd en won, redelijk verrassend, bij AZ met 0-1. Omdat PSV deelnam aan een indoortoernooi bij de Oosterburen, kon de thuiswedstrijd van PSV tegen Nac Breda geen doorgang vinden. Eerder dit seizoen verloor PSV in Rotterdam met 2-1, waarna de thuiswedstrijd wel ruim gewonnen werd met 4-0. Zou het team van trainer Vincent Heilmann en zijn nieuwe assistent Joonas Kolkka (Anthony Lurling schoof na de winterstop door naar de O17) een goede start kunnen maken en het team van Nathan Rutjes op eigen bodem kunnen verslaan?

  PSV begon goed aan het duel en nam meteen het initiatief. Dit leidde ook tot een aantal mogelijkheden. Maar schoten van Enzo Geerts en Jason van Duiven gingen over of naast. Ook ging een strakke voorzet van Elvic Jager net aan Jason voorbij. De grootste mogelijkheid kwam na een half uur spelen. Eerst ging een inzet van Emir Bars niet op doel en daarna zag Joëll Gill'ard zijn harde schot net voor de doellijn geblokt worden. Sparta was welgeteld één keer dreigend toen een diepe bal net tussen keeper Tijn Smolenaars en de laatste linie gelegd werd. Maar Tijn was attent en kon nog voor de snelle Sparta buitenspeler de bal pakken. In de laatste minuut kwam PSV eindelijk op voorsprong. Daar had het wel een penalty voor nodig. Een vrije trap van Reda El Meliani kwam in de zestien bij Jason terecht die vol in zijn rug werd geduwd. Jason ontfermde zichzelf over de pingel en schoot onberispelijk deze tegen de touwen: 0-1.

  In de tweede helft bleef PSV de betere ploeg. Maar het was in de eindfase slordig waardoor de marge slechts één treffer bleef. En het dus moest oppassen voor de spaarzame Spartaanse aanvallen. Eénmaal leek de thuisploeg gevaarlijk te worden, maar door een magnifieke sliding voorkwam Joëll verder gevaar. Na een uur spelen besliste PSV alsnog het duel. Jason ontving de bal van Onesime Zimuangana en bereikte links van de goal de achterlijn. Hoe hij het deed weet nog niemand, maar hij wist de bal alsnog in de verre hoek in het doel te draaien: 0-2. Omdat PSV daarna slordig omging met de ruimte en de mogelijkheden, bleef het 0-2.

  Een zeer terechte overwinning van een ploeg die de hele wedstrijd dicteerde en eigenlijk geen kans weggaf. En een prima start van de nieuwe competitie.

  Opstelling:
  Tijn Smolenaars; Reda El Meliani (64/ Arthur Piedfort), Bram Rovers, Joëll Gill'ard (64/ Renzo Tytens), Renzo Tytens (45/ Raf van de Riet); Enzo Geerts (60/ Tijn Vergeldt), Tim van den Heuvel, Emir Bars (32/ Onesime Zimuangana); Elvic Jager (68/ Emir Bars), Jason van Duiven (c), Julian Kwaaitaal.