3-1
25 januari, 00:00
PSV E1 logo
CDW E1 logo

Vandaag stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen CDW uit Wijk bij Duurstede op het programma. PSV ging goed van start en kon de tegenstander gelijk onder druk zetten. Na 2 minuten kreeg PSV een hoekschop die door Matteo werd genomen. Met een uitstekende kopbal wist Niek de bal in het doel te krijgen 1-0. CDW dat de hele wedstrijd overigens goed bleef voetballen kon na 8 minuten iets terug doen. Een goed uitgespeelde en afgewerkte counter bracht CDW langszij 1-1. Daarna kreeg CDW nog een enorme kans maar de bal werd op de lat geschoten.

In het tweede gedeelte verzuimden beide ploegen, ondanks de goede mogelijkheden, om te scoren. Zo schoot CDW nog op de paal en kon Niek een schot van de doellijn halen. PSV kreeg op haar beurt drie mogelijkheden om van dichtbij te scoren maar deze kansen werden naast het doel gewerkt. PSV was niet scherp genoeg en na 40 minuten was de stand nog altijd terecht gelijk.

In het derde gedeelte ging PSV beter voetballen en kwam PSV opnieuw op voorsprong uit een wonderschoon doelpunt. Ruben kon vanaf rechts doorbreken en passeerde op behendige wijze 2 tegenstanders. Vervolgens wist hij met een bekeken boogbal de bal in de linker bovenhoek te plaatsen 2-1. Fraai doelpunt.
    CDW deed er alles aan om weer gelijk te maken en kreeg daar nog een goede mogelijk voor. Daarna konden zij niet echt gevaarlijk meer worden. Kort voor tijd bepaalde Seb de eindstand. Op aangeven van Niek kon Seb van dichtbij de bal in de linkerhoek plaatsen 3-1.

Vandaag hebben beide ploegen er een leuke en enerverende wedstrijd van gemaakt. Genoten van de inzet en werklust. Felicitaties aan PSV en complimenten aan iedereen.

Doelpunten: 1-0 Niek Schiks (2)