PSV B2 logo
FC Groningen O16 logo

’12 1-0 Joey Konings
    ’65 2-0 Karim Bannani

PSV begon zaterdag moeizaam aan de 2e competitiehelft. Thuis tegen FC Groningen werd in de verste verte niet het niveau gehaald van de uitwedstrijd tegen de gasten, die eerder in het seizoen in een zeer ruime overwinning (1-7) eindigde.

Gecoacht door assistent-trainer Colin Williamson, die examen deed voor TC1 jeugd, speelde de B2 een matte en slordige wedstrijd die van beide zijden weinig hoogtepunten kende. Niettemin waren de Eindhovense doelpunten van schoonheid. Na ruim 10 minuten stuurde Arnaut Groeneveld met een mooie steekpass spits Joey Konings op de Groningse keeper af, die met een fraaie stift de 1-0 liet aantekenen. In de 2e helft werkte Karim Bannani een door Joey Konings doorgekopte diepe bal fraai af met een halfvolley over de Groningse doelman, waarmee de eindstand ook was bereikt, 2-0. Behalve de goals waren nog slechts 2 dingen vermeldenswaard. 10 minuten voor tijd werd verdediger Kaan Tanriver met een rode kaart uit het veld gestuurd, aldus de scheidsrechter voor het natrappen van een tegenstander die na een duel op de grond lag. Kaan zal daardoor de eerstvolgende wedstrijd -nota bene tegen Ajax- moeten missen. Daarnaast moest verdediger Bram Zwanen na een ongelukkige actie waarbij hij een knie van zijn tegenstander vol in zijn gezicht kreeg, het veld verlaten en voor behandeling naar het ziekenhuis met een flinke zwelling op zijn jukbeen en een scheur in het midden daarvan, die in het ziekenhuis werd geplakt.

Hoe dan ook 3 punten erbij voor de B2, dat dinsdagavond om 18:30 de ingelaste competitiewedstrijd in Amsterdam tegen Ajax speelt, dat zaterdag verloor van AZ en op ruime afstand van PSV de 6e plaats op de ranglijst inneemt. Trainer Colin gefeliciteerd en Bram beterschap.

Mike van de Meulenhof; Bram Zwanen (’50 Baggio Wallenburg) - Kaan Tanriver - Armando Obispo (’10 Tom Scheepers) - Roel van Linschoten; Juul Respen (’55 Jaëll Hattu) - Justin Lonwijk (’80 Leandro Fernandes) - Robin Schoonbrood; Arnaut Groeneveld - Joey Konings - Karim Bannani.

Op de bank niet ingevallen: Tim Latiers, Gaétan Bosiers.
    Rode kaart: Kaan Tanriver (natrappen)
    Gele kaart: Bram Zwanen (neerhalen tegenstander).