PSV O17 logo
FC Utrecht JO17-1 logo

2x
    Djenairo Daniels

Zaterdag stond de wedstrijd tegen een directe concurrent in de race naar de kampioenspoule op het programma. FC Utrecht staat een plek boven ons en heeft twee punten meer. Dus we wisten wat ons te doen stond.

We begonnen fanatiek, maar zo ook Utrecht. Het tempo ligt, vooral in de beginfase, hoog. Toch moesten we wachten tot de 22e minuut op de openingstreffer. Noni wist een goede solo op rustige wijze af te ronden en de score op 1-0 te brengen. We wilden wel doordrukken, maar hadden nog niet echt veel geluk daarin. Er werd nog teveel aan het eigen succes gedacht en dat kwam het spel zeker niet ten goede. Diverse kansen worden niet benut. Dus kort na de voorsprong wist Utrecht te scoren. Na een wat ongelukkige bal in onze verdediging, die volkomen verkeerd werd geraakt, kon de speler van Utrecht de 1-1 op het bord zetten.

Na de rust moest het dan maar gebeuren. Vlak na het begin van de tweede helft hadden zowel wij als Utrecht de kans om te scoren, maar de stand bleef nog even op 1-1 staan. In minuut 50 was het dan wel raak. Djenairo bracht met een mooi schot in de kruising de stand op 2-1. Binnen vijf minuten brachten Noni en Mathijs na een mooie combinatie Djenairo opnieuw in stelling en deze scoorde op beheerste wijze de bevrijdende 3-1. FC Utrecht ging iets meer drukken en kreeg ook enkele kansen maar ze wisten Aron niet te verschalken.

Volgende week uit naar Heerenveen. Daar ook drie punten pakken en de weg naar de laatste acht ligt open.