PSV O16 logo
FC Volendam JO16-1 logo

2. Wedstrijdverslag

PSV revancheert zich tegen Volendam

PSV kreeg zaterdag Volendam op bezoek, waartegen het team nog iets had recht te zetten. In Volendam werd PSV op instelling en wedstrijdmentaliteit afgetroefd en kreeg het niet minder dan 4 goals om de oren. Hoewel de uitslag van zaterdag een moeizame pot doet vermoeden, verliep die heel anders dan in Volendam en kon PSV zich slechts verwijten dat het in de tweede helft geen grotere afstand van de gasten nam.

Waar PSV zich in Volendam totaal liet overrompelen door de speelwijze van de tegenstander, nam PSV zaterdag het initiatief en wist het dat met een beetje geluk al in de achtste minuut te vertalen in een doelpunt. Een corner van de rechterkant van Mylian zag gelegenheid om tussen een aantal spelers op de vijf meter de grond te raken, waarna Milan zijn kans schoon zag en de opstuitende bal binnen kopte: 1-0. Echt uitgespeelde kansen creëerde PSV daarna in de eerste helft niet meer, en behoudens één goede kans na een kwartier kon Volendam ook geen aanspraak maken op de gelijkmaker.

De 2e helft zag er wat dat betreft heel anders uit. Met de wedstrijd van vorige week nog in gedachten, toen het team lange tijd een 1-0 voorsprong had tegen Utrecht maar 10 minuten voor tijd de gelijkmaker moest incasseren, leek het team er van doordrongen dat de voorsprong niet moest worden verdedigd maar uitgebreid. En PSV kwam een aantal keren ook heel dicht bij de 2-0 of beter, de ploeg moest zich eigenlijk verwijten dat het de voorsprong niet met een aantal doelpunten had opgevoerd en de wedstrijd in het slot had gegooid. Daardoor bleef Volendam nog lang in een gelijkspel geloven. Zowel Milan in de eerste minuut na rust, Jasper in de 71e minuut als Mylian in blessuretijd kwamen in een 1-tegen-1 situatie voor de keeper van Volendam en hadden allen de gelegenheid om de score ruim op te voeren, maar faalden in de afwerking. Omdat Volendam nog wel de hoop had maar niet bij machte was om gevaarlijk te worden en een goal te maken, bleek de 1-0 dit keer genoeg en pakte PSV de volle drie punten.

De uitwedstrijd tegen Vitesse die stond gepland voor zaterdag a.s. is verplaatst naar vrijdagmiddag 30 november a.s. om 15.15 uur.