24 november, 00:00
VVV / Helmond Sport B1 logo
PSV B2 logo

Lokatie: Sportpark Merelweg te Venlo
    De B2 speelde zaterdag voor de beker tegen de B1 van VVV-Helmond Sport. Ondanks het jaar leeftijdsverschil hield het elftal zich aardig staande in Venlo, en speelde het na een matige eerste een goede tweede helft.

De eerste helft leverde van beide kanten weinig uitgespeelde kansen op. Wel werd PSV 2 keer gevaarlijk uit een vrije trap net buiten het strafschopgebied. In de 15e minuut krulde Vincent Heilmann de bal met een mooie trap net naast het doel, en een paar minuten later deed Philippe Rommens dat op vrijwel identieke wijze vanaf nagenoeg dezelfde positie. De grootste kans was de eerste helft echter voor VVV/Helmond Sport, dat de score in de 40e minuut had kunnen openen toen de bal vanaf de linkerkant het strafschopgebied werd ingebracht maar slecht werd ingeschoten en naast het doel van Kevin Doré belandde. PSV was op dat moment nog van slag door het feit dat spits Vincent Heilmann enkele minuten daarvoor tijdens een duel een ogenschijnlijk ernstige knieblessure opliep waarvan de spelers behoorlijk onder de indruk waren. Vincent is direct naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht, en naar het zich liet aanzien viel het letsel in die zin mee dat de banden in zijn knie zijn opgerekt.

Enigszins bekomen van de schrik speelde PSV vervolgens een betere tweede helft, misschien wel omdat de thuisploeg al na 5 minuten de score opende. Op jacht naar de gelijkmaker werd een aantal goede kansen gecreëerd, maar o.a. de Venlose doelman voorkwam in de 30e minuut met een uitstekende redding dat Maarten Peijnenburg uit een corner de 1-1 in de kruising kopte. Uiteindelijk moest tot 1 minuut voor het einde van de speeltijd worden gewacht voordat de verdiende gelijkmaker werd gemaakt. Op de rand van het strafschopgebied viel de bal voor de voeten van invaller Arnaut Groeneveld die zich geen moment bedacht en de bal hard en fraai in de rechterbovenhoek schoot, 1-1.

Spelers en staf van de B2 wensen Vincent veel beterschap en een heel snel herstel toe!