2-8
24 oktober, 00:00
RKVVO E1 logo
PSV E1 logo

Het noodlot sloeg toe afgelopen week bij de technische staf van PSV. Trainer Tim raakte tijdens een training geblesseerd aan zijn enkel. Hierdoor moest hij verstek laten gaan bij de laatste twee trainingen en stond trainer Bastiaan alleen voor de groep. Gelukkig hoefde zijn team niet in actie te komen. Vanwege de herfstvakantie kon tegenstander RPC geen representatief team op de been brengen. Met een complete selectie (inclusief een ingetapete trainer Tim) werd er naar Veldhoven afgereisd. Nadat de toss werd gewonnen door onze rood-witte jongens, kon er aan de wedstrijd worden begonnen. Na een wat afwachtend begin van beiden teams, namen de bezoekers na drie minuten het heft in handen. Wat direct resulteerde in een gevaarlijke kopbal van Benjamin uit een corner van Davy. Deze bal zag de keeper nog voorlangs gaan. Echter op de inzet van Tijn (twee minuten later) had hij geen antwoord. Aan de linkerkant van het veld veroverde Davy, nadat hij goed had druk gezet, de bal. In zijn ooghoeken zag hij Tijn vrijstaan, die vanaf zo’n 20 meter verwoestend uithaalde (0-1). Na acht minuten spelen mocht Davy opnieuw een corner aan de rechterkant van het veld nemen. Hij legde de bal op het hoofd van Benjamin, die de keeper kansloos liet (0-2). De bezoekers bleven goed druk zetten op de achterhoede van RKVVO en binnen een tijdsbestek van twee minuten mocht Joey twee keer uithalen. Bij het eerste schot ging een mooie individuele actie aan vooraf en zijn schot met links ging rakelings naast het doel. Ook het tweede schot trof geen doel. Halverwege de eerste helft scoorde RKVVO vanuit het niets de aansluitingstreffer. De bal belandde in een kluts en in de draai scoorde de spits (1-2). PSV wilde het verschil snel weer op twee brengen. Eerst was het Davy die de goed vrijgelopen Joop zag staan. Zijn inzet scheerde de paal. Amper een minuut later was het wel raak. Opnieuw was het Davy die met een steekbal Joop vond. Oog in oog met de keeper bleef hij ijzig kalm (1-3). In de plaats zich in te graven, bleef RKVVO voetballen. Bijna leverde dit weer een doelpunt op. De inzet vanuit een corner werd door Rico van de doellijn gehaald. Een doelpunt viel er toch, alleen weer aan de andere kant. Een mooi opgezette aanval over vier schijven (Gregory, Davy en Joop) eindigde bij Tijn, die weer snoeihard uithaalde (1-4). De wedstrijd leek beslist, helemaal toen Arne Joop met een fraaie steekbal wegstuurde. De keeper wist deze bal nog te keren. In de laatste minuut voor rust moest ook Kyan nog twee keer in actie komen. Eerst lag hij bij een aanval van RKVVO in de weg. Ook het afstandschot van de aanvallende middenvelder wist hij onschadelijk te maken. Direct na rust probeerde Arne met een omhaal de keeper te verrassen. Helaas lukte het net niet. Ook een mooi opgezette een-twee tussen Arne en Joop trof geen doel. Aan de andere kant bleef het oppassen voor RKVVO, die met goed voetbal er verschillende keren goed uitkwam. Bij een van die aanvallen wist Pepijn z’n doel goed klein te maken en daarmee een doelpunt te voorkomen. De inzet van de aanvaller belandde op de paal. Binnen vijf minuten wisten de bezoekers uit te lopen naar een ruime 1-7. De 1-5 was voor Benjamin na prachtig voorbereidend werk van Arne. De 1-6 en 1-7 waren mooie afstandschoten van respectievelijk Arne en Davy. Het bleef bewonderenswaardig hoe RKVVO bleef voetballen voor een doelpunt. Uiteindelijk werd dit ook beloond in de 42ste minuut (2-7). Bijna scoorden ze ook nog een derde doelpunt, maar opnieuw stond de paal in de weg. Het mooiste bleef voor het laatste bewaard. Aan de rechterkant van het veld gaf Tijn een fijn aangesneden voorzet op maat aan Davy. Met een schitterende kopstoot bepaalde hij de eindstand op 2-8. Opnieuw een ruime overwinning voor onze rood-witte jongens in een leuke wedstrijd met twee aanvallende ploegen.