2-0
24 september, 00:00
NAC Breda O13 logo

Het wordt vandaag even afwachten hoe de spelers de afgelopen week overleefd hebben, want zoals elke brugpieper gaan ook de jongens van PSV U13 op schoolkamp, en dat was afgelopen week. Ik heb de spelers afgelopen donderdag nog gezien, en toen kunnen constateren dat het ook voor hen een hele aanslag op hun lichaam is, maar tja je bent maar 1 keer jong hé. Dus afwachten hoe de lichamen hersteld zijn vandaag. PSV begint goed aan de wedstrijd, het positiespel is goed, dit leidt tot een paar kleine kansjes, het is jammer dat Ruben minimaal buitenspel staat anders was hij echt weg geweest. NAC loert op een counter en speelt veel de lange bal, maar achterin bij PSV is men zeer attent. Na een minuut of 15 krijgt NAC iets meer grip op het spel en gaat goed mee voetballen, achterin bij NAC is men niet bang om in te grijpen als hier om gevraagd wordt, zo worden echte verdedigers nog opgeleid. Langzaam is het toch weer PSV dat laat de voetballende ploeg te zijn, maar door fouten van PSV kan NAC nog teveel voetballen dit verwijt mag PSV dan ook zichzelf maken. Seb komt nog tot een schot dat net voor langs gaat, maar dat is ook het laatste wapenfeit van PSV in de eerste helft, we gaan dus rusten met 0-0
    Ooit heb ik bij een groep wel eens het gevoel snapt de groep wel wat de trainer wil of wat er gevraagd wordt? Dan wordt er van alles verteld in het kleedlokaal maar zie je daar weinig of niets van terug op het veld. Maar bij deze groep is dat anders, in de eerste minuten na de rust laten de spelers zien wat er in de rust besproken is, en dat ze snappen wat de bedoeling is en ook nog ten uitvoer brengen, dus ze leren heel snel. Voetballend blijft PSV de betere ploeg, maar moet men altijd waken voor een snelle uitval van NAC. De kansen op een doelpunt worden steeds groter maar net dat beetje geluk is er nog niet bij. Maar in de 54 minuut dan eindelijk de verdiende goal, De goed leidende scheidsrechter geeft voordeel na een overtreding op Sven, deze kan half vallend de bal nog mee nemen en werkt de bal beheerst achter de NAC Goalie 1-0. Met nog 5 minuten op de klok. In de laatste minuut is het Sven die met een schitterende beweging het spel verplaatst naar de andere kant van het veld op Shijon die de perfecte voorzet geeft op Lars, die perfect binnenkopt. En dat was in de rust volgens mij besproken dat de middenvelders meer moesten bewegen en daar moesten komen? Dus een heerlijke overwinning, met heel veel leer momenten. A.s. woensdagavond de inhaal wedstrijd thuis tegen Excelsior U13. Tot dan.