1-6
24 april, 00:00
UNA E1 logo
PSV E2 logo

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen UNA op het programma. Onder ideale omstandigheden werd er om 10.15 uur afgetrapt. De bezoekers vlogen uit de startblokken. De ene na de andere mooie aanval rolde over het kunstgras. Het kon dan ook niet uitblijven dat PSV op een vroege voorsprong kwam. De keeper kreeg een venijnig schot van Tijn niet onder controle en de alerte Gregory stond op de juiste plaats om de rebound tegen de touwen te schieten (0-1). Nog geen minuut later werd de score bijna verdubbeld. Met een trap op maat bereikte Pepijn wederom Gregory. Ditmaal ging zijn inzet rakelings naast het doel. Na zes minuten kroop UNA wat uit hun schulp, wat bijna resulteerde in de gelijkmaker. De spits van UNA schoot met een snelle voetbeweging op de paal. De reactie van PSV bleef niet lang uit. Een vlot lopende aanval op rechts, via Joey en Koen, kwam voor de voeten van Joop. Ook zijn doelpoging ging, voor de bezoekers, aan de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant wist Pepijn zijn doel goed te verkleinen, waardoor de aanvaller van UNA ook de bal niet in het doel kreeg. Vijf minuten voor rust zette Niels en Koen een aanval op links op. Ook nu was Joop het eindstation. Jammer genoeg wist ditmaal de keeper redding te brengen. Maar ook nu pikte Gregory de bal op. Hij schudde vervolgens drie tegenstanders van hem af en schoof de bal beheerst langs de doelman (0-2). Nog voor rust leken de bezoekers de wedstrijd te beslissen. Een snel uitgevoerde één-tweetje tussen Tijn en Koen leverde geen doelpunt op. Evenals de inzet van Joey, na goed druk zetten van Sem, werd van de doellijn gehaald. Ook na rust waren de bezoekers de bovenliggende partij. Een verwoestend schot van Niels ging via de kruin van Sem uit het doel van UNA. Ook Sem (na een corner van Joey) en Gregory (na voorbereidend werk van Tijn en Joey) wisten niet tot scoren te komen. De 0-3 kwam er in de 31ste minuut dan toch wel. Opnieuw ging Joey er aan de rechterkant vandoor. Op de achterlijn legde hij de bal terug op Koen die de bal verlengde naar Sem. Die bij de tweede paal de bal beheerst binnenschoot (0-3). Voormalig UNA-er Koen leek in de 33ste minuut ook z’n doelpuntje mee te pikken, maar ook nu wist de doelman er een hand achter te krijgen. Twee minuten later was ook hij kansloos. Met opnieuw een perfecte spelhervatting zette Pepijn Joop en Sem vrij voor de doelman. Precies op het juiste moment speelde Joop Sem aan die zijn tweede en PSV’s vierde scoorde (0-4). Tien minuten voor tijd probeerde Joey het ook van afstand. Zijn poging spatte uiteen op de lat. In diezelfde minuut wist UNA alsnog de eretreffer te scoren. Een verre uittrap van de keeper kwam bij de spits, die in twee instanties de bal in het doel wist te schieten (1-4). Nog in dezelfde minuut werd de marge weer op vier gebracht. Aan de linkerkant van het veld kreeg Gregory de bal van Koen. Vanuit een onmogelijke hoek draaide hij de bal in de verre kruising (1-5). De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 1-6. Een voorzet op maat van Joey op Sem maakte het halve dozijn kompleet. Met mooi combinatiespel en fantastische aanvallen werd het publiek deze morgen op een heerlijke wedstrijd getrakteerd.