2x
    Nicolas Verkooijen

Wessel Kuhn

PSV geeft ruime voorsprong uit handen

Omdat het PSV O14 niet altijd mee zit, moet men de laatste wedstrijden van het jaar op jacht naar de nodige punten. Dit om na de winterstop ook weer in de hoogste competitie te kunnen voetballen. Feyenoord kwam vandaag op bezoek in Eindhoven en iedereen was ervan overtuigd dat de punten wel in Eindhoven zouden blijven. Na een ruststand van 3-0 leek het ook te gaan gebeuren, helaas wist Feyenoord in de tweede helft ook drie keer te scoren, en werden de punten gebroederlijk gedeeld.

PSV begon goed aan de wedstrijd, alles was zoals het moest zijn in de eerste helft. Goed voetbal, veel strijd en de wil om echt voor de drie punten te gaan. Dit goed begin resulteerde dan ook al in de zesde minuut tot de openingsgoal voor PSV. Centrale verdediger Wessel Kuhn sloop stiekem naar de tweede paal, waar hij een vrije trap genomen door Raf van de Riet, perfect wist binnen te koppen. Met de 1-0 voorsprong ging PSV gewoon verder met goed voetbal, want één minuut later alweer was het Onesime Zimuangana die een-op-een kwam met de Feyenoord-doelman. De doelman wist echter knap te redden. In de tiende minuut dan wel de tweede treffer voor PSV. Nadat Eus Waayers werd gevloerd door de Rotterdamse doelman, mocht Nicolas Verkooijen de penalty feilloos binnenschieten. In de 21e minuut het mooiste doelpunt van de dag. Uit een scrimmage voor het Feyenoord-doel weet Feyenoord de bal weg te werken, Nicolas krijgt de bal vol op de wreef een meter of twintig voor het doel, onhoudbaar en snoeihard vliegt de bal de kruising binnen. 3-0 en in de eerste helft nog een kans voor wederom Wessel die pech heeft dat de bal tegen de lat komt.

In de tweede helft een ander Feyenoord, men probeert met lange ballen PSV onder druk te zetten. In plaats van dat PSV probeert om door te blijven voetballen, gaan ze te veel mee met de speelstijl van de Rotterdammers, en proberen ze het ook met lange ballen. In de 41e minuut verspeelt PSV de bal op het middenveld, Feyenoord schakelt heel snel om en weet de 3-1 te scoren. Enkele minuten later is het Eus die net te laat is bij een voorzet van Onesime. Ook Jordy Bawauh kopt de bal nog op de onderkant van de lat en zo niet het bevrijdende doelpunt voor PSV. Op het moment dat PSV weer de wedstrijd in handen lijkt te krijgen, weten de Rotterdammers weer te scoren. Nu ligt de wedstrijd helemaal open en gaan beide ploegen op jacht naar meer. Het is Feyenoord dat het gelukkigste is en twee minuten voor tijd de gelijkmaker scoort, ook nu weer ziet het er achterin bij PSV niet goed uit.

Voor de tweede week op rij geef PSV een goede voorsprong weg. In de komende wedstrijden tegen Vitesse en Sparta zal er daarom gewonnen moeten gaan worden om in deze klasse te blijven.