0-2
23 november, 00:00
MVV Maastricht B1 logo
PSV B2 logo

De B2 gaat onverstoorbaar door op de ingeslagen weg. Werd vorige week in de competitie de koploperpositie veroverd, zaterdag bereikte het team in de bekercompetitie de volgende ronde door in de poulefase koploper MVV, waar trainer Kristof Aelbrecht toen hij nog jong was als speler onder contract heeft gestaan, van de troon te stoten.

Op de nieuwe landelijke thuisbasis van MVV werd het geen grootse wedstrijd, mede door het slechte veld dat het erg lastig maakt om goed en snel combinatiespel te spelen. Het eerste echte gevaarlijke moment van PSV bestond dan ook uit een afstandschot van Marco Weymans, die vanaf 25 meter goed aanlegde maar de bal net naast zag gaan. Toch lukte het PSV kort voor het rustsignaal om een aantal keren voetballend voor de Maastrichtse goal te komen en gevaarlijk te worden. Zo kopte Yentl Meijssen in de 34e minuut een goede voorzet van Karim Bannani net naast, en zag Robin Schoonbrood zijn inzet na een goede voorbereidende actie op rechts van Lennerd Daneels door de keeper gestopt. 2 Minuten voor rust was het dan toch raak. Spits Yentl Meijssen schoot een strakke lage voorzet van Lennerd Daneels vanaf rechts ineens binnen, 0-1.

In de iets betere 2e helft had PSV een duidelijk overwicht al leverde dat minder echte kansen op dan in de 1e helft. De grootste kans was kort na rust voor Karim Bannani, die een voorzet van rechts bij de 2e paal echter verkeerd raakte en over zag gaan. Lennerd Daneels maakte uiteindelijk de beslissende goal met een uitstekende individuele actie in de 48e minuut. Op volle snelheid kwam hij vanaf rechts het Maastrichtse strafschopgebied binnen, liet een paar verdedigers het nakijken en schoot droog en laag de 0-2 binnen. Al met al een verdiende overwinning voor de B2 in Maastricht en een ronde verder in de bekercompetitie.

Mike van de Meulenhof (’41 Youri Roulaux); Roel van Linschoten - Kaan Tanriver - Armando Obispo - Lassana Faye; Jaëll Hattu © - Robin Schoonbrood - Marco Weymans; Lennerd Daneels - Yentl Meijssen - Karim Bannani.

Op de bank niet ingevallen: Jasper de Jonge; Jeroen Verkennis.