8-0
23 april, 00:00
PSV B2 logo
RKVVO B1 logo

In aanloop naar de topper op Koninginnedag tegen Cortgene/JOVZ B1 stond vandaag de wedstrijd tegen RKVVO op het programma. Midweeks wonnen zowel PSV (uit bij GJS met 0-2) als Cortgene/JOVZ (uit bij nr 3 JEKA met 0-3). Wat voor de stand betekent dat PSV nog steeds 2 verliespunten minder heeft. Met nog 3 ronden te spelen.
    Vandaag dus RKVVO. Een ploeg waar we in Oerle veel moeite mee hadden, en een krappe 1-2 overwinning boekten dankzij een erg laat doelpunt. Zaak dus om geconcentreerd te spelen en, gezien het komende programma, snel op een “veilige” voorsprong te komen. Om snelle balcirculatie te bevorderen, speelden we op het kunstgrasveld. PSV begon goed aan de wedstrijd, en al meteen in de 1e minuut werd Rai Vloet via een steekpass van Mohammed Rayhi vrij voor de keeper gezet. In plaats de bal meteen te verlengen, probeerde Rai de keeper te omspelen. Helaas trapte de keeper hier niet in. Niet veel later kwam Sander Heesakkers op links goed door en gaf een prima voorzet. Bij de 2e paal nam Moussa Sanoh de bal in eens op zijn slof. Maar hij kreeg hem niet vol op zijn schoen, waardoor er geen kracht achter zijn schot zat. In de 12e minuut nam PSV alsnog de verdiende voorsprong. Wederom werd Rai door Mohammed via een steekpass vrij voor de goal gezet. Een identieke situatie als in de 1e minuut. Maar nu besloot Rai de bal wel ineens te nemen, en ditmaal was het wél raak: 1-0. Een minuut later moest keeper Zeus de la Paz optreden toen de rechtsachter van RKVVO ineens opdook in het doelgebied. Zeus bracht prima redding ten koste van een corner die vervolgens niks opleverde. Dit was ook het enige optreden van naam van Zeus.
    Na een kwartier spelen kwam Sven van de Kerkhof van achteruit dwars door het midden opstomen. Op het juiste moment speelde hij Rai in, die de bal knap vrijmaakte, maar helaas was er een mêlee van gele RKVVO spelers voor hem zodat zijn inzet geen doel trof. De volgende aanval was echter wel raak: Michaël ontving op zo’n 20 meter voor de goal de bal, en via wat kap en draaiwerk legde hij hem lekker neer voor zijn sterke linkerbeen. Met een hard en droog schot passeerde hij de keeper en tilde de stand zodoende naar 2-0. Nadat PSV een paar kansen en mogelijkheden onbenut had gelaten scoorde Michaël zijn 2e doelpunt. Wederom stond Mohammed Rayhi aan de basis toen hij op links twee man in de luren legde en op het juiste moment de bal breed legde. Michaël hoefde alleen er nog tegenaan te lopen. Omdat PSV voor rust nog een paar keer het aluminium raakte en niet het net, werd met een 3-0 voorsprong de rust ingegaan.
    Na rust kwamen meteen Sam Schuite en Aron Schnorrenberg in het veld voor Sven van de Kerkhof en Olivier Rommens. En meteen zette PSV het spel van de 1e helft door: Vinnie Vermeer legde de bal panklaar bij Rai op zijn hoofd. Maar hij toucheerde de bal verkeerd. Nadat Clint Leemans bijna rechtstreeks uit een vrije trap scoorde en Moussa Sanoh een actie bijna bekroonde met een schot in de verre hoek, wisselde trainer Jefta Bresser nogmaals dubbel. Joep van Vroenhoven en Passeka Kargbo kwamen in het veld voor Vinnie Vermeer en Michaël Maria. Hierdoor werden een paar posities door andere spelers ingevuld. Na een korte gewenperiode legde PSV een vlotte aanval op het veld: Rai stuurde Moussa op rechts de diepte in, en deze haalde de achterlijn en gaf een harde, strakke voorzet op de instormende Passeka. Met een sliding kon een RKVVO-speler nog net ten koste van een corner redding brengen. Het was slechts uitstel van executie. Clint Leemans posteerde zich achter de cornerbal en zijn mooi aangesneden trap werd feilloos door Rai binnengekopt: 4-0. RKVVO gaf zich gewonnen en in een korte tijdspanne bouwde PSV de voorsprong uit. Eerst was het Clint die scoorde uit een assist van Moussa. Daarna was het Sam Schuite die de 6-0 op het bord bracht vanaf de penaltystip (Joep kreeg een enorme zwiep na een corner). De 7-0 was een werkelijke beauty! Een prachtige, snelle aanval gleed als een warm mes door de “boterverdediging” van RKVVO. Via Passeka kwam de bal uiteindelijk weer voor de voeten van de doorgelopen Clint die hierdoor alleen voor de keeper kwam te staan en eenvoudig en beheerst scoorde. De eindstand werd door Sander Heesakkers op het bord gebracht. Via een sterke actie kwam hij op links door en op het juiste moment haalde hij de trekker over om in de verre hoek te scoren. Doordat in de slotfase de echte scherpte er een beetje af was (misschien als gevolg van de warmte) bleef de teller op 8 steken.
    Een eenvoudige overwinning vandaag dus. Komende dinsdag spelen we tegen de huidige nummer 3, JEKA uit Breda. Ook dan een absolute must om de 3 punten in Eindhoven te houden! Om dan zaterdag 30 april als koploper de wedstrijd tegen Cortgene/JOVZ in te gaan.