PSV B2 logo

Lokatie: Nationaal Sportcentrum Papendal
    ’23 0-1 Arnaut Groeneveld
    ’31 0-2 Philippe Rommens (pen.)

PSV trok zaterdag in de uitwedstrijd tegen Vitesse op het prachtige hagelnieuwe training- en jeugdcomplex de winst al in een goede 1e helft naar zich toe en speelde de wedstrijd zonder echt in de problemen te komen op volwassen wijze uit.

De eerste 20 minuten gebeurde er hoegenaamd niets van PSV-zijde en leken de spelers bevangen door de ijzige wind die over het veld waaide. Vitesse stelde daar 1 kans tegenover maar de fysiek sterke, wat logge spits van de Arnhemmers raakte een voorzet bij de 2e paal maar half en zag zijn inzet naast de goal belanden. Wakker geschud nam PSV het heft in handen hetgeen ook direct resulteerde in 2 uitstekende goals. In de 23e minuut stuurde Dirk Abels, gelegenheids-linksback, gelegenheidsspits Arnaut Groeneveld richting het Arnhemse doel met een prima dieptepass, die door Arnaut met het hoofd werd meegenomen en fraai met links werd binnengeschoten, 0-1. Centrale verdediger Marco Wijmans stond slechts een paar minuten later aan de basis van de 0-2, toen hij rond de middenlijn een aanval opzette, waarbij hij na een goede loopactie de bal rond het strafschopgebied weer in bezit kreeg. In het strafschopgebied werd hij vervolgens opzichtig gevloerd, waarna Philippe Rommens de toegekende penalty onberispelijk binnenschoot, 0-2. Een lekkere ruststand, hoewel het team ook deze week weer werd geconfronteerd met het feit dat een ogenschijnlijk reglementaire goal op aangeven van de grensrechter van de tegenstander wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd, zodat de 0-3 van Arnaut Groeneveld -slotstuk van een overigens schitterende aanval- ten onrechte niet in de administratie van de scheidsrechter werd opgenomen.

De tweede helft werd gekenmerkt door winst en verlies. Pure winst was dat het team de tweede helft degelijk en soeverein uitspeelde, zich nagenoeg niet in de problemen liet brengen door Vitesse dat de 2e helft slechts een echte kans kreeg, en de voorsprong dus vrijwel probleemloos naar de eindstreep trok, waar het de voorbije weken nog wel eens aan mankeerde. Verlies bestond uit het feit dat de Belgische verdediger Marco Weijmans, die pas sinds de winterstop speelgerechtigd is, uitviel met een op het eerste gezicht forse enkelblessure, die hem waarschijnlijk weer een tijd aan de kant zal houden. Wij wensen Marco een spoedig herstel toe en hopen dat hij weer snel bij de groep kan aansluiten. Daarnaast speelde keeper Kevin Doré voorlopig zijn laatste minuten, althans voor de B2. Kevin ondergaat maandag a.s. een -zeker voor hem als keeper- zeer ingrijpende operatie waarbij zijn langdurig geblesseerde vinger zal worden gereconstrueerd en die zal worden gevolgd door een maandenlange revalidatie. Staf en spelers wensen Kevin (en zijn chirurg) heel veel succes en een spoedig herstel toe!

Thomas Hooyberghs (’41 Kevin Doré); Gökhan Kardes - Maarten Peijnenburg © - Marco Weijmans (’53 Ward Huijgens) - Dirk Abels; Philippe Rommens - Steven Bergwijn - Sam Lammers; Emilio Prieto y Gorgosz - Arnaut Groeneveld (’71 Jasper van Heertum) - Youandi Renfurm (‘47 Chris Hagi).

Afwezig: Matthias Verreth (C1).
    Geblesseerd: Vincent Heilmann.