1-2
23 maart, 00:00
Hurwenen E1 logo
PSV E1 logo

PSV werd vandaag warm ontvangen in het Gelderse Hurwenen. Bij de entree stond de lokale televisiezender een reportage te maken. De cameraman achtervolgde ons, overigens met goede bedoelingen, tot in de kleedkamer. Tevens was het hele dorp uitgelopen om de thuisploeg te ondersteunen. Ondanks de barre kou en het matige veld begon de wedstrijd voor PSV uitstekend. Na 7 minuten kwam PSV op voorsprong door een treffer van Joep.
    Joep kon vanaf rechts met een fraaie passeeractie zijn tegenstander uitschakelen en wist met een schuiver de bal in de verre hoek te plaatsen 0-1. Kort daarna werd het 0-2 door een ver afstandsschot van Mylian. Daarna kreeg PSV nog enkele kansjes om de wedstrijd nog voor de rust te beslissen. Helaas werden deze kansjes niet benut maar PSV gaf ook niks weg aan de tegenstander.

Ruststand 0 - 2.

Ook na rust was PSV de betere ploeg maar verzuimde om de score verder uit te breiden. PSV kreeg in de 2e helft zes 100% kansen. Echter de keeper van Hurwenen stond vaak in de weg en als de keeper geklopt was, waren we niet scherp genoeg in de afronding. Als je zelf verzuimd om te scoren dan lukt dat bij de tegenstander juist wel. Na 40 minuten werd het zomaar 1-2 uit een counter. De thuisploeg begon nu te geloven dat hier vandaag nog punten te halen zijn. Niet veel later werd het bijna gelijk maar door goed keeperswerk van Lander werd dit voorkomen. PSV bleef verder goed combineren en gemotiveerd voetballen. Zo trok PSV de zege over de streep 1-2.

PSV heeft vandaag wederom fantastisch voetbal laten zien. Het positiespel was weer top en jullie hebben elkaar geholpen in moeilijke situaties. Klasse gedaan en complimenten aan iedereen. Een verdiende overwinning voor PSV. Na de wedstrijd werden wij uitgenodigd in de kantine waar de plaatselijke bakker een prachtige taart had neergezet met daarop de logo´s van Hurwenen en PSV. Deze uitnodiging konden we natuurlijk niet weigeren.

0-1 Joep van den Berk (7)
    0-2 Mylian Jimenez (10)