2-5
23 februari, 00:00
OJC Rosmalen E1 logo
PSV E1 logo

Onder barre temperaturen werd vandaag de topper gespeeld in Rosmalen tegen OJC die hoog genoteerd op de ranglijst staan. Direct na de aftrap werd door beide partijen met hoog tempo en goed veldspel gespeeld. Na vijf minuten kreeg PSV zijn eerste kans. Op aangeven van Dylan werd Joris vrij voor de keeper gezet. Helaas schoot Joris net naast. Na 8 minuten kwam PSV op de verdiende voorsprong. Joris gaf de bal aan Tim die met een stuitschot de bal in de hoek plaatste 0-1. Direct na aftrap werd het alweer bijna gelijk maar de bal werd gelukkig onzuiver ingeschoten. Na een klein kwartiertje ging de verdediging van OJC in de fout. Een te zacht gespeelde terugspeelbal werd door Joris onderschept en schoot over de grond de 0-2 binnen. Drie minuten later deed OJC iets terug. Door een misverstand tussen twee spelers van PSV kon OJC de bal onderscheppen en snel counteren. Nadat de bal breed werd gelegd kon OJC met een fraaie boogbal onze keeper verrassen 1-2. Nog voor het rustsignaal kreeg PSV twee mogelijkheden om de score uit te breiden. Helaas werden deze kansen niet benut en bleef OJC zicht houden op een goed resultaat.

Ruststand 1 - 2.

Ook na de rust was het spel van beide partijen van hoog niveau. Na vier minuten kreeg de verdediging van PSV de bal niet weg en OJC kon hiervan profiteren. Met een hard en hoog schot werd de bal in de verre hoek gelegd 2-2. Na 35 minuten kwam PSV weer op voorsprong. Uit een vlotte combinatie kon Mats op links doorbreken. Met een stuitschot in de verre hoek liet hij de keeper kansloos 2-3. Een kleine 10 minuten later gaf Gioele een verre pass op Mats die daardoor alleen op de keeper kon afgaan. Met een schuiver schoot hij trefzeker binnen 2-4. Daarna zette OJC alles op alles om nog tot scoren te komen, maar zij hadden geen geluk in de afwerking. In de slotminuut bepaalde Jesse de eindstand van deze thriller. Uit een hoekschop van Gioele kon Jesse vrij inkoppen 2-5.

Zowel PSV als OJC hebben deze wedstrijd fantastisch gespeeld. En de scheidsrechter floot een wereldpartij. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Complimenten aan iedereen. Een verdiende overwinning voor PSV.

0-1 Tim van Riel (8)
    0-2 Joris Verschut (14)