1-3
23 januari, 00:00
Roda JC O14 logo

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop op hetprogramma, thuis tegen Roda JC.

De eerste kans in de wedstrijd was al na enkele minuten voor PSV. De voorzet werd net over gekopt. Dit begin beloofde een aardige wedstrijd maar het duurde tot de 15e minuut alvorens er wederom een mogelijkheid was om te scoren. Ook ditmaal had PSV de kans op voorsprong te komen maar de bal werd wederom over het doel gekopt. Roda liet PSV het spel maken en probeerde met de lange bal naar voren de spits te bereiken. In de 23e minuut leverde dit de voorsprong op voor de bezoekers. Een lange bal ging over de verdediging van PSV en de spits van Roda wist de bal in het doel te tikken, 0-1. PSV schakelde daarna een tandje bij en in de laatste tien minuten van de eerste helft leverde dit de thuisclub een aantal kansen op. In de 29e minuut werd een voorzet over gekopt en één minuut later kwam een schot tegen de paal. In de 32e minuut kwam dan uiteindelijk de verdiende gelijkmaker. Na een steekbal van Jur schoot Mohamed de bal laag en hard in, 1-1. Twee minuten later ging een vrije trap van Fodé nog tegen de paal maar er werd in de eerste helft niet meer gescoord. Met een 1-1 ruststand kon Roda het meest tevreden zijn.

In het begin van de tweede helft had Roda direct een mogelijkheid om wederom op voorsprong te komen. De kans werd echter niet benut. PSV ging daarna op zoek naar een doelpunt maar PSV was niet bij machte om de Roda-verdediging in problemen te brengen. Jayden had nog de beste mogelijkheid om te scoren maar zijn schot ging tegen de lat. Daarentegen was Roda wel trefzeker in de 44e minuut. Een vrije trap van buiten het strafschopgebied werd doorgekopt in de verre hoek, 1-2. Na deze voorsprong liet Roda zich nog verder terugzakken. PSV drong aan maar het tempo was te laag om de bezoekers in de problemen te brengen. Roda bleef gemakkelijk overeind en in blessuretijd wist Roda zelfs de score nog uit te breiden uit een vrije trap, 1-3.