5-1
23 januari, 00:00
PSV E3 logo
WVVZ E4 logo

Na een fantastische eerste seizoenshelft ,waarin zoals bekend beide F teams het kampioenschap behaalde, werd er vandaag begonnen aan de start van een nieuwe competitie. De technische staf had besloten om de boys in te laten schrijven in de competitie voor eerstejaars E’tjes om zodoende de tegenstand te vergroten.
    De eerste tegenstander is het eindhovense wvvz die met de E4 naar sportpark de hertgang was gekomen. Om klokslag 10 uur werd er afgetrapt en liet psv meteen zien niet onder de indruk te zijn van hun oudere opponent. Quinn zette met een weergaloze actie meteen de toon van de wedstrijd door zowat al zijn tegenstanders de hielen te laten zien en de bal bij Thijs te bezorgen die vervolgens fraai met rechts binnenschoot, wat een start!! nog geen halve minuut bezig en nu al op voorsprong 1-0. Om precies te zijn 17,68 seconden volgens scheidsrechter Bas. Doorgaan was het motto van trainer Willem en hieraan gaven de jongens graag gehoor. De ene na de andere mooie aanval rolde over het veld, goede combinaties, geweldig samenspel en fantastische individuele acties zorgden ervoor dat een nieuwe treffer dan ook niet uit kon blijven. In de 11e minuut was het zover ,Shurandy en Jochem gingen goed door op het middenveld waardoor de bal in het bezit van Quinn kwam die met weer een mooie actie zichzelf vrij voor de keeper zette om deze vervolgens met een lage schuiver in de hoek voor de tweede keer te laten vissen. Was er dan helemaal geen tegenstand? Jazeker wel want eenmaal van de schrik bekomen kwam wvvz ook opzetten. Een minuut na de treffer moest Victor alle zeilen bijzetten om zijn doel schoon te houden. Diverse keren werd nu ook de achterhoede uitgetest maar werd er ijzersterk verdedigt door met name Joel R en Shurandy. Ook aanvallend viel er nog veel te genieten waar Quinn, Damian en ook Jamie fantastische technische hoogstandjes lieten zien.
    Vijf minuten voor rust leek de beslissing te vallen Thijs ging goed door op links en haalde snoeihard uit maar helaas belande de bal in het zijnet. Nadat Victor nog een aantal goede reddingen had verricht volgde er nog een mogelijkheid. Op slag van rust stoomde Shurandy weer eens mee op en kon na een mooie solo net niet scoren,zodat het scorebord een 2-0 ruststand aangaf.

De eerste minuten van de tweede helft golfde het spel op en neer, een aantal mogelijkheden voor wvvz en ook kansen voor psv maar doelpunten bleven nog even uit. Halverwege was het dan toch raak, na een prachtige voorzet van Jochem schoot Jamie de 3-0 tegen de touwen en waren onze jongens hard op weg om de eerste 3 punten van de nieuwe competitie te noteren. Dat wvvz hier anders over dacht lieten ze al snel blijken. Victor kon in eerste instantie een tegentreffer voorkomen maar was kansloos bij de rebound, 3-1. Nauwelijks geschrokken hiervan ging psv weer vrolijk verder met aanvallen en volgde er weer diverse prachtige aanvallen. Een mooie combinatie tussen Thijs en Jochem en een zeer fraaie solo van Joel R leverde nog geen doelpunt op.
    Even later was het dan toch raak,na een fantastische actie langs vier man legde Quinn de bal terug op Damian die zonder aarzelen de bal achter de keeper knalde en de 4-1 binnenschoot. Nu kon het niet meer mis gaan.
    Damian mocht in de laatste seconden van de wedstrijd nog een corner nemen die de keeper van wvvz niet onder controle kreeg en waar Shurandy er als de kippen bij was om de 5-1 eindstand binnen te schieten.
    Een prachtig resultaat met goed voetbal en drie dik verdiende punten in de tas een prima start op weg naar een nieuw kampioenschap?