4-3
23 januari, 00:00
PSV E2 logo
Geldrop/AEK E1 logo

Vandaag stond een topper op het programma. Op de Herdgang speelden de nr.2 PSV E2 tegen de nr.3 Geldrop E1. Bij een overwinning voor PSV zouden goede zaken gedaan worden. De E2 zou dan in de race blijven voor het kampioenschap en de voorsprong op Geldrop zou groeien naar 6 punten. Ook zou de E1 dan goede zaken doen. Het verschil tussen de E1 en Geldrop zou dan al zelfs 9 punten bedragen. Maar zoals ik al zei, dan moest er wel gewonnen worden. De voorgaande wedstrijden had Geldrop zich een geduchte tegenstander getoond.
    De beginfase is van beide zijde even aftasten. Na een minuut op drie komt de eerste kans voor PSV. Rico speelt in de midden Arne goed aan, die Greg wegstuurt, maar deze stuit op de keeper van Geldrop. Even later een goede actie van Benji die zijn tegenstander uitspeelt maar op zijn voorzet komt Arne net iets te kort. PSV wordt sterker en Rico draait weg bij zijn tegenstander en vindt Bryan die op zijn beurt weer Arne vindt, maar nu staat de paal in de weg. Een minuut later is het dan toch raak. Bryan verovert de bal op het middenveld en vindt Greg die met een vlammende schot uithaalt 1-0. PSV komt nu goed los. Een mooie aanval van achteruit via Benji-Arne-Bryan en uiteindelijk Greg wordt het 2-0. In deze fase speelt PSV prima voetbal. De vrije man wordt goed gevonden en bij balverlies wordt er direct druk gezet en wordt Geldrop op eigen helft vastgezet. Zo krijgen Niels en Greg nog een paar schietkansen maar of de keeper staat in de weg of het doel is net niet groot genoeg. Even voor rust krijgt Geldrop zijn eerste mogelijkheid, maar het schot komt bij Pepijn in de handen. Direct hierop volgt een goede aanval via Tijn. Na een combinatie met Niels kan Tijn het veld oversteken en stuurt Greg de diepte in, waarna deze op schitterende wijze uithaalt. 3-0 is dan ook de russtand. Een prima eerste helft waarbij de ruststand ook nog wat hoger had kunnen uitvallen. In het begin van de tweede helft gaat PSV door. Een hoge bal van Tijn wordt met de handen weggewerkt en de scheids geeft hiervoor een vrije trap. (Was dit geen strafschop?). Echter de inzet van Bryan wordt door de muur gestopt. Even later een hoekschop voor PSV. De inzet van Greg wordt in eerste instantie nog door de keeper gestopt, maar Niels is ter plekke en ramt hem onder de lat erin. Na een minuut of 5 in de tweede helft een prachtige actie van Benji, maar zijn schot gaat over. Geldrop wordt nu wat brutaler en begint meer duels te winnen. Nadat Pepijn de eerste twee aanvallen nog onschadelijk kan maken is hij toch kansloos bij de derde aanval 4-1. In eerdere confrontaties was gebleken dat Geldrop moed put uit de aansluitingstreffer maar doordat PSV direct hierna tegen scoorde werd dit in de kiem gesmoord. Zaak dus om het spel van de 1e helft weer op te pakken en proberen de 5-1 te scoren. Echter vandaag komt PSV steeds meer in de verdrukking en na balverlies scoort Geldrop een kwartier voor tijd de 4-2. In deze fase lukt even niets meer en na geklungel wordt het zelfs 4-3 en direct hierop raakt Geldrop ook nog eens de paal. In een kwartier tijd is de wedstrijd die eigenlijk al gelopen leek weer een wedstrijd. De laatste 5 minuten is het nog even billen knijpen, maar PSV herstelt zich enigszins en speelt de wedstrijd uit. Zo zie je maar weer dat de wedstrijd pas is afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.