3-1
22 augustus, 00:00
Vitesse O14 logo

Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma, een oefenwedstrijd tegen Vitesse.

PSV begon sterk aan de wedstrijd en had in de eerste vijf minuten al enkele mogelijkheden om te scoren. Deze mogelijkheden werden niet verzilverd. De eerste goede kans in de wedstrijd was echter voor de bezoekers in de zesde minuut, de bal werd door een speler van Vitesse voor een bijna leeg doel over geschoten. De daarop volgende aanval van PSV werd wel doeltreffend afgerond. Een diepe bal op Jayden werd door hem ingeschoten, 1-0. Enkele minuten later wist PSV het doel wederom te vinden. Na een diepe bal op Jur wist hij de keeper te omspelen en scoorde de 2-0. PSV had hierdoor de wedstrijd al vroeg in handen maar wist deze riante voorsprong niet vast te houden. Door slordig verdedigen gaf PSV de bezoekers in de 16e minuut de mogelijkheid om weer terug te komen in de wedstrijd. Vitesse greep deze mogelijkheid met beide handen aan en wist de 2-1 te scoren. In het resterende gedeelte van de eerste helft werden door beide teams geen kansen meer gecreëerd zodat beide teams met 2-1 gingen rusten.

In de tweede helft wisten beide teams nauwelijks kansen te creëren. Het warme weer en het gebrek aan ritme eiste hun tol. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd zette PSV nog een keer aan. Dit leverde twee minuten voor tijd een doelpunt op. Na een mooie aanval over rechts wist Jeremy de strakke voorzet in te tikken, 3-1. In de laatste minuut kregen de bezoekers nog een strafschop na een handsbal in het strafschopgebied. De goed genomen strafschop werd door Robin knap gehouden. De eindstand was dan ook 3-1.

Strijbosch (Verhoeven), Cox, Lonwijk, Matuta La Nkenda Nosa (Bora Deyonge), Van der Burgt (Antonisse), De Schutter (Verschut), Tielemans, Maatsen, Clabbers, Braaf (N. Munsters), J. Munsters (Matuta La Nkenda Nosa).