6-0
22 maart, 00:00
Ajax O14 logo

PSV begon goed aan de wedstrijd en zette de verdediging van Ajax continu onder druk. Daardoor kwam Ajax niet aan opbouwen toe. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor PSV. Uit de draai schoot Jur op doel maar zijn schot werd gekeerd door de Ajax-goalie. Enkele minuten later kreeg Ajax een goede mogelijkheid om te scoren. Nadat een corner van Ajax was afgeslagen werd de bal wederom in het strafschopgebied ingebracht. Het schot van de Ajax-speler ging net naast. In de 22e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Na een lange bal van achteruit kwam de bal uiteindelijk bij een aanvaller van de thuisclub. Deze speler kon ongehinderd het strafschopgebied binnenlopen en in de verre hoek binnen schieten, 1-0. De thuisclub kwam daarna beter in de wedstrijd zonder veel kansen te creƫren. PSV zette de laatste minuten van de eerste helft nog even aan. Verder dan een pegel van Joost, die net naast ging, kwam PSV echter niet.

De tweede helft was nog maar net van start of Ajax verdubbelde de voorsprong. Na onnodig balverlies achterin bij PSV werd de bal in het lege doel geschoten, 2-0. In de 44e minuut wist de thuisclub wederom te scoren na een aanval over links. De voorzet werd onhoudbaar in de verre hoek gekopt, 3-0. PSV kon daarna geen vuist meer maken en de overtuiging ontbrak. Ajax zat in een zetel en wist de voorsprong gemakkelijk uit te bouwen. In de 49e minuut werd een aanval door het centrum van de verdediging van PSV door een Ajax-speler ingetikt, 4-0, en in de 53e minuut werd een gemakkelijk gegeven strafschop ingeschoten, 5-0. Zeven minuten voor tijd zette Ajax de eindstand van 6-0 op het scorebord.

Verhoeven, Cox (Fonville), Lonwijk, Matuta La Nkenda Nosa, Maatsen, De Schutter, Clabbers, Doudah (N. Munsters), Braaf, Nassoh, Antonisse (De Mol).