3-10
22 maart, 00:00
VVV Venlo U10 logo
PSV E2 logo

Vandaag stond het eerste duel van de play-offs op het programma. In Venlo was VVV de tegenstander. De wedstrijd begon goed voor PSV. Na een halve minuut stond het namelijk al op voorsprong. Sven weet na een knappe actie de bal binnen te schieten, 0-1. PSV domineerde echt in de eerste vijf minuten en had enkele kansen om de voorsprong te verdubbelen. Helaas ging het afstandsschot van Niek er net niet in. Na een minuut of 7 viel het doelpunt alsnog. Jesper Uneken schiet uit de rebound raak, 0-2.

Halverwege de tweede helft komt VVV Venlo nog terug in de wedstrijd, 1-2. Maar anderhalve minuut later schiet Lars PSV naar een 1-3 voorsprong. Na 15 minuten in de tweede helft weet Thijn te scoren na een blunder in de verdediging van VVV Venlo, 1-4. Vlak na de tweede pauze zet Jesper goed druk op de keeper van VVV, die daardoor de bal verliest en de bal terecht komt bij Luc. Hij blijft rustig en maakt er 1-5 van. Even later maakt de keeper van VVV weer een kleine blunder en weer is Luc er als de kippen bij, 1-6. Na een scherpe counter van PSV weet uiteindelijk Lars te scoren, 1-7.

Met nog 12 minuten te spelen is dit een zeer comfortabele voorsprong. 1 minuut na de 1-7 schiet Jesper de 1-8 er alweer in. Omdat PSV even niet goed oplet krijgt VVV de mogelijkheid om te scoren. Die mogelijkheid pakken ze en dan staat het 2-8. Maar PSV laat zich niet kennen, want na een uitstekende aanval maakt Luc er 2-9 van. Daarna weet VVV opnieuw een keer te scoren, 3-9. In de slotfase weet PSV nog wel de dubbele cijfers te halen. Na weer een vloeiende aanval krijgt Jesper de bal van Luc. Jesper aarzelt geen moment en scoort de 3-10.

Conclusie: PSV heeft een uitstekende overwinning geboekt op VVV! Alleen had PSV beter met de kansen om moeten gaan. Verder hebben de jongens een goede wedstrijd gespeeld. Complimenten!