22 maart, 00:00
PSV B2 logo
Willem II/RKC O16 logo

’ 70 1-0 Tom Scheepers

In de stoelendans om de koppositie in de B2-competitie behaalde PSV zaterdag een zeer moeizame overwinning in de thuiswedstrijd thuis tegen de nummer laatst op de ranglijst Willem II / RKC. Wist het team in de heenronde het net van de gasten in Tilburg nog 7 keer te vinden, zaterdag moest tot ruim in de tweede helft worden gewacht tot de enige goal van de wedstrijd viel.

“We zijn in ieder geval niet weggespeeld”, concludeerde de staf van Willem II / RKC na de wedstrijd met het eerdere resultaat in gedachten. Dat was echter niet zozeer de verdienste van de gasten, die eigenlijk alleen na een kwartier in de eerste helft gevaarlijk werden toen een afvallende bal na een hoekschop maar net naast werd geschoten, maar meer van de onmacht van PSV, dat ‘het’ niet had vandaag en de drive leek te missen om de gasten pijn te doen. Hoewel het veldspel mat oogde, werd wel een aantal goede kansen gecreëerd. In de 1 helft kregen Joey Konings en Arnaut Groeneveld beide een goede mogelijkheid om de score te openen nadat zij door Lennerd Daneels respectievelijk Dante Rigo alleen op de keeper werden afgestuurd, maar zij wisten de kansen niet te verzilveren. In het 1e kwartier van de 2e helft kapte diezelfde Arnaut Groeneveld zich 2 keer prima vrij nadat hij op vrijwel identieke wijze door Dante Rigo en Lennerd Daneels in het strafschopgebied werd aangespeeld met een fraaie lepe bal die precies over de laatste verdediger viel, maar beide keren rondde hij zijn actie af met een schot dat net voorlangs het Tilburgse doel ging. Toen het ook spits Joey Konings niet leek te lukken om zijn wekelijkse goal mee te pikken -hij kopte in de ’67 minuut een prima voorzet van Arnaut Groeneveld fraai vallend in maar moest toezien hoe de Tilburgse doelman met een geweldige redding een doelpunt wist te voorkomen- begon PSV het gevoel te bekruipen dat het met een punt genoegen zou moeten gaan nemen.

10 minuten voor tijd was het aanvoerder Tom Scheepers die alsnog een blamage voor PSV wist te voorkomen. Mee opgerukt bij een corner controleerde hij geheel vrijstaand bij de 2e paal de door Dante Rigo getrapte hoekschop op zijn borst en schoot de bal vervolgens vol met de wreef in de kruising, 1-0. Gezien de kansenverhouding een verdiende overwinning voor PSV, maar gezien het vertoonde spel een wedstrijd om snel te vergeten. PSV blijft door de winst volop in de race voor het kampioenschap, en staat nu op de 2e plaats op de ranglijst 2 punten achter Ajax.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten - Tom Scheepers © - Kaan Tanriver - Lassana Faye; Jaëll Hattu - Dante Rigo - Lennerd Daneels; Arnaut Groeneveld - Joey Konings - Karim Bannani (’59 Elmo Hertogh).

Op de bank niet ingevallen: Tim Latiers; Bram Zwanen; Nick de Louw.
    Gele kaart: Joey Konings (spelbederf).