4-2
22 februari, 00:00
Vitesse O16 logo
PSV B2 logo

PSV speelde zaterdag uit tegen Vitesse een zeer vermakelijke wedstrijd, waarin de Arnhemmers anders dan de uitslag doet vermoeden niet veel sterker maar wel veel effectiever waren. Zowel in de 1e als in de 2e helft kreeg PSV een handvol doelrijpe kansen en had het team eigenlijk een grote voorsprong moeten opbouwen. PSV wist echter maar 2 keer te scoren, waarna Vitesse het gebrek aan slagvaardigheid aan Eindhovense kant in de laatste 2 minuten van de wedstrijd afstrafte met 2 doelpunten uit een vrije trap en een counter.

Hoewel Vitesse het PSV de eerste helft lastig maakte door goed positiespel en het creëren van ruimtes waardoor veel meters moesten worden afgelegd, creëerde het geen echte grote kansen en was PSV veruit de gevaarlijkste ploeg. In de 5e minuut had Joey Konings de 0-1 al op zijn schoen toen hij door Dante Rigo alleen op de Arnhemse goal werd afgestuurd. Zijn inzet werd echter door de keeper gestopt waarna de bal via de ‘kluts’ op de paal eindigde. PSV nam in de 18e minuut alsnog de leiding met een geweldige goal van Arnaut Groeneveld, die door Dante Rigo het strafschopgebied werd ingestuurd en zijn harde schot via de onderkant van de lat in het Arnhemse doel zag inslaan. Ondanks nog een aantal uitstekende mogelijkheden voor o.a. Robin Schoonbrood en Joey Konings bleef de teller bij rust steken op 1.

Al snel in de 2e helft moest PSV de prijs betalen voor het niet uitbouwen van de score. In de 49e minuut kwam Vitesse langszij toen de snelle rechterspits aan de zijkant doorkwam en zijn voorzet bij de 1e paal werd binnengekopt, 1-1. Slechts een paar minuten later werd Vitesse door PSV nog verder in het zadel geholpen, nadat balverlies werd geleden op het middenveld en de Arnhemmers uit een snelle omschakeling op eenvoudige wijze de 2-1 maakten, zodat PSV binnen 5 minuten tegen een achterstand aankeek. Vitesse had na het maken van de gelijkmaker direct de strijdwijze volledig omgegooid en ging de lange bal hanteren. Dat zorgde voor een heel ander wedstrijdbeeld, waardoor een enerverende 2e helft volgde. Hoewel ook in die fase de beste kansen voor PSV waren, wist alleen Arnaut Groeneveld in de 57e minuut na een prima individuele actie te scoren. Met 2-2 op het scorebord en nog 20 minuten op de klok kon de wedstrijd alle kanten op. Nadat PSV ook in die slotfase niet tot scoren kon komen hoewel o.a. Robin Schoonbrood en Joey Konings nog oog in oog met de Arnhemse keeper kwamen te staan, manifesteerde zich 2 minuten voor het eindsignaal het gevreesde gevaar; Vitesse scoorde wel. In de 78e minuut werd een toegekende vrije trap door de opgestelde muur heen binnengeschoten, 3-2. Ruim in blessuretijd bepaalde Vitesse vervolgens uit een counter de einduitslag op 4-2.

De volgende competitiewedstrijd van de B2 is op 8 maart a.s. thuis tegen AZ.

’18 1-0 Arnaut Groeneveld