1-5
22 februari, 00:00
PSV E1 logo
Roda JC U11 logo

Vandaag kwam Roda JC op bezoek met een flinke formatie. Door afgelasting van hun E1 en E2 brachten zij maar liefst 18 spelers mee. In het eerste gedeelte van deze wedstrijd was PSV de betere ploeg maar dat resulteerde niet in het maken van doelpunten. Na een kleine 10 minuten werd de bal door Roda eenvoudig teruggespeeld op hun keeper. Echter deze terugspeelbal rolde onder de voet van de keeper zomaar het doel in en kwam PSV met geluk op voorsprong 1-0.

Ook in het tweede gedeelte waren er veel kansen voor PSV maar deze werden helaas niet benut. PSV verzuimde om verder afstand te nemen van Roda. Halverwege het tweede gedeelte wisselde Roda het hele elftal en bracht een geheel fitte ploeg in de wedstrijd. Hierdoor kwam Roda beter in de wedstrijd en kreeg het ook goede mogelijkheden om te scoren. Kort voor het einde van het tweede gedeelte werd met een afstandsschot op ons doel geschoten. Kevin zat er nog aan met zijn rechterhand maar de bal kwam bij de vrijstaande aanvaller van Roda die van dichtbij vrij kon intikken 1-1.

In het derde gedeelte was PSV niet meer opgewassen tegen het fitte Roda en kwam PSV niet meer onder de druk uit. Binnen 10 minuten kon Roda uitlopen naar 1-5 en was de wedstrijd gespeeld.

PSV heeft 40 minuten laten zien dat het goed kan voetballen en daar zijn we trots op. We hebben wellicht te weinig geprofiteerd van de mogelijkheden om zelf te scoren. In het derde gedeelte kwam PSV kracht te kort tegen de riante formatie van Roda. Daarom geen verwijten aan PSV maar complimenten. Genoten van het voetbal.

Kevin Gadellaa, Livano Comenencia, Mees Hoeben, Floris van Berkel, Lars Putters, Sven Simons, Jesper Uneken, Thijn van der Meijs, Ruben van Bommel en Joris Verschut.