3-2
22 januari, 00:00
MVV D2 logo

Na de winterstop staat vandaag weer de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Afgelopen maandag werden de leeftijd genoten van Willem II nog met 3-0 verslagen. Vandaag is de tegenstander MVV en dus weer een jaar ouder. Het team van MVV bestaat uit een mix van fysiek sterke jongens die een kop groter zijn, maar ook een paar kleinere die de lengte van onze jongens hebben. MVV is de huidige nr. 2 op de ranglijst, maar mijn inziens de sterkste tegenstander in de eerste 2 ronde van de competitie. De eerdere twee wedstrijden leverden een 4-0 en 5-2 nederlaag op. Dit wat betreft de statistieken vooraf. Nu de wedstrijd. MVV probeert vanaf het begin druk te zetten op onze achterhoede. Aangezien hier ook hun handigste en fysiek sterkste spelers rond lopen, is dit dan ook oppassen want deze spelers hadden ook nog wat snelheid, waardoor een onoplettendheid of onzorgvuldig pasje direct gevaar kan opleveren. Dit was ook in de voorgaande wedstrijden gebleken. Het is dan ook zaak zo snel mogelijk de middenvelders te bereiken zodat de tegenstander van het doel gehouden kan worden. Als PSV onder de druk kan uitkomen, dan komen er ook mogelijkheden, echter deze worden vooralsnog niet goed genoeg uitgespeeld. Halverwege de eerste helft komt MVV in balbezit op de PSV helft en de voorzet kan de MVV spits fraai binnen lepelen. PSV laat zich niet ontmoedigen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Zo komen Sem en Arne net een been te kort bij corners en Joop komt net niet tot een schot in het vijandelijk strafschopgebied. PSV komt dan weer goed weg als de scheids een treffer van PSV afkeurt wegens buitenspel. Net voor de rust komt PSV op een 2-0 achterstand doordat een vrije trap een keer in het doel wordt geschoten. Schijnbaar mag dit niet in deze competitie en deze discussie was ook al eens in Kerkrade gevoerd, maar dit keer wordt de treffer goedgekeurd waardoor het 0-2 wordt. Dit is dan ook tevens de ruststand. Zou vandaag dan een einde aan de ongeslagen status vanaf 6 november 2010 bereikt worden?. Na een lange rust kan de tweede helft beginnen. MVV kan wat verder van het doel gehouden worden en zo lijkt de tweede helft in evenwicht. Zo krijgt MVV een mogelijk, maar de bal gaat voorlangs. PSV krijgt ook twee mogelijkheden via de linkerkant maar de keeper kan de inzet van Arne tot corner verwerken. Zo lijkt de wedstrijd “dood te bloeden”, maar is het Gregory die PSV 10 minuten voor tijd terug in de wedstrijd brengt. Dit brengt nieuw elan (voor de Belgen goesting) bij de jongens, want nu ruiken ze kansen en beginnen MVV onder druk te zetten. Zo zijn er een paar kleine mogelijkheden. Ongeveer 5 minuten voor tijd wordt Greg weer eens op avontuur gestuurd en vanaf links snijdt hij naar binnen en met een wellicht houdbaar schot tekent hij voor de gelijkmaker. Zit er dan nog meer in het vat?. Wellicht. Nog 3 minuten op de klok en misschien wel de 10e hoekschop voor PSV deze wedstrijd. De bal komt bij Greg die de bal op Gregoriaanse wijze beroert en via een tegenstander beland de bal in het doel. De laatste twee minuten worden geroutineerd uitgespeeld, waardoor alsnog een 3-2 overwinning uit het vuur wordt gesleept. De ongeslagen status duurt dus nog voort. Volgende week naar de koploper Fortuna. Ook hier liggen weer mogelijkheden gezien de laatste wedstrijd. Na een moeilijke competitiestart en
    het wennen aan het grote veld lijkt het dat de jongens voor geen tegenstander in deze competitie meer bang hoeven te zijn.