1-3
21 november, 00:00
PSV F2 logo
Ajax F1 logo

Op deze prachtige zaterdagochtend moesten we aantreden tegen Ajax F1. Er was een gezonde spanning te voelen bij zowel de spelers/begeleiding als de ouders, want iedereen was benieuwd hoe deze wedstrijd zal gaan verlopen. Het werd een echte wedstrijd die gespeeld werd op het scherpst van de snede, waar de gezonde rivaliteit duidelijk te merken was. Trainer Mart had vandaag voor de volgende opstelling gekozen: Victor , Joël , Mathijs ,en Niels was het verdedigende blok , op het middenveld stonden Yorbe , Dani en Mees en onze spits was Quin. Damian en Shurandy begonnen als wissel , want deze hadden al een wedstrijd in de benen van eerder in de ochtend ( 5 – 3 winst op Bladella ). We speelden vandaag een wedstrijd van 3 x 20 minuten en 8 tegen 8 i.p.v. 7 tegen 7.

De 1e helft golfde het spel mooi op en neer , en konden we genieten van mooie individuele acties aan beide zijdes . Victor moest enkele keren handelend optreden, maar Yorbe kreeg in de 5 minuut een goede kans maar zijn inzet ging jammer genoeg net voorlangs. Het duel zat vol passie en strijd, iedereen knokte voor elke meter, waardoor de 1e helft werd afgesloten met een 0 – 0 stand.

De 2e helft was voor Ajax, omdat de concentratie even weg was scoorden hun behendige nummer 10 de 0 – 1. We kwamen onder druk te staan en kwamen er voetbalend niet meer uit, maar ondanks dat bleven we verdedigend goed overeind. De 0-2 viel vanuit een scheidsrechters bal die voor de voeten van een speler van Ajax viel en deze onhoudbaar in de bovenhoek schoot. Het laatste gedeelte van de 2e helft kregen we weer wat meer grip op de wedstrijd en werden we weer gevaarlijk voor het doel van Ajax. Twee vrije trappen , de ene genomen door Joël en de Andere door Dani zorgde voor veel gevaar maar leverde geen doelpunten op. We dachten dat we terug kwamen in de wedstrijd maar Ajax maakte er 1 minuut voor het einde van de 2e helft 0 – 3 van.

Na een goede peptalk van trainer Mart gingen we in de 3e helft zeer goed van start en zette we Ajax onder druk wat direct resulteerde in een heel mooi doelpunt. De bal werd ingespeeld op Yorbe die zijn tegenstander mooi uitspeelden en daarna een prima voorzet aflevereden op onze spits Quin die dit buitenkansje niet onbenut liet ( 1 - 3 ). Ook daarna kregen we nog enkele goede kansen , maar de keeper van Ajax deed steeds goed mee en hield de stand op 1 - 3. Het laatste gedeelte van de wedstrijd zaten beide teams er helemaal doorheen ( Wat een inzet !!!! ) waardoor er geen verandering meer kwam in de stand.

Jongens het was een prachtige wedstrijd, we hebben weer genoten van jullie.