1-3
21 november, 00:00
PSV E1 logo
Ajax E3 logo

De vraag vooraf was natuurlijk of onze jongens het goede spelniveau van de eerste competitiehelft ook tegen een andere BVO vast konden houden. Tegenstander Ajax is daarbij natuurlijk een naam van formaat. Met een aantal aangepaste regels (er werd 8 tegen 8 gespeeld en 3 keer 20 minuten) zou er om half twaalf worden afgetrapt. De thuisclub begon wel wat gehandicapt aan de wedstrijd. Rico was helaas te ziek om te voetballen. Hierdoor werden er een drietal spelers (Joey, Koen en Davy), die al een wedstrijd in de benen hadden, aan de selectie toegevoegd. PSV leek in eerste instantie wat onder de indruk van het fysiek sterke Ajax. Deze schroom werd al gauw van zich afgegooid. Zo kreeg Joop in de 2e minuut nog net een duwtje in z’n rug, waardoor hij niet goed uitkwam om vol uit te halen. Ook de volgende kans was voor onze rood-witte jongens. Niels onderschepte goed een aanval van Ajax. Vliegensvlug stak hij het veld over, met een bekeken steekbal bereikte hij Gregory aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet kwam bij Joey, die de bal meteen op z’n slof nam. Helaas voor de thuisclub en gelukkig voor de bezoekers ging de bal over. Na 8 minuten werd Ajax voor het eerst gevaarlijk. Een kopbal, na een aan de rechterkant genomen corner, ging naast het doel van Kyan. PSV bleef er kort en fel opzitten. Nu was Joey die goed voor z’n man kwam en Joop diep stuurde. Jammer genoeg ging zijn inzet net voorlangs. Een paar tellen later was het de beurt aan Niels, die een afgevallen bal in één tijd op z’n schoen nam. De bal scheerde de bovenkant van de lat. In diezelfde minuut zette Benjamin en Arne een mooi één-tweetje op. Als een mes door de boter sneden ze door de verdediging van Ajax. Helaas werd het schot van Arne door de doelman gekeerd. Ook een kopbal van Gregory, na een voorzet van opnieuw Joey, trof geen doel. Op slag van rust mocht Ajax nog een vrije trap nemen aan de linkerkant van het veld. Met een geplaatst schot in de verre hoek wisten de bezoekers op een 0-1 voorsprong te komen. In het rustsignaal wist Kyan met een mooie redding in de korte hoek erger te voorkomen. Na een korte onderbreking gingen de Eindhovenaren verder op zoek naar een doelpunt. Eerst van het Arne die het van afstand probeerde. Deze aanval leverde nog geen doelpunt op, maar de volgende wel. Van achteruit ging de bal van Tijn naar Koen, die goed opendraaide naar Arne. Vanuit z’n ooghoeken zag hij dat Joop goed was vrijgelopen, met een bal op maat zette hij Joop alleen voor de keeper. Oog in oog bleef Joop ijzig kalm en schoof de bal langs de keeper. 1-1. Toch bleef het oppassen voor PSV. Bij een snel uitgevoerde counter van de bezoekers wist Pepijn de spits goed naar de buitenkant te drijven, waardoor de hoek te moeilijk werd en de spits van het scoren kon worden afgehouden. Ook de doelman aan de andere kant moest in actie komen. Davy kapte fraai z’n tegenstander uit . Jammerlijk kon z’n schot door de doelman worden onschadelijk gemaakt. Halverwege het tweede bedrijf werd het spel enige tijd onderbroken nadat een verdediger van Ajax heel ongelukkig ten val was gekomen. Met hoogstwaarschijnlijk een dubbele armbreuk moest hij het veld verlaten. Na dit noodgedwongen oponthoud, trok Ajax het spel wat meer naar zich toe. Wat resulteerde in een drietal kansen. De eerste kans werd over geschoten, de tweede werd door de verdedigers na een ouderwetse scrimmage over het doel gewerkt. En bij de derde wist Pepijn katachtig redding te brengen. Vervolgens vond Tijn het wel welletjes en stak met de bal het hele veld over. Precies op het juiste moment vond hij Joop. Het schot ging maar net naast het doel. Ook de schoten van Benjamin en Davy troffen geen doel. Na voor de tweede keer van kant te zijn gewisseld, was het opnieuw Arne die als eerste het doel van de Amsterdammers onder schot nam. Wederom wist de doelman redding te brengen. Op het schot van Davy had hij twee minuten later geen antwoord. Gelukkig voor hem ging die de bal naast het doel. Daarna was het weer de beurt aan Ajax. In twee identieke situaties was het telkens Pepijn die goed in de weg lag. Langzaam slopen de krachten weg uit de benen van PSV. Toch kreeg de thuisclub nog een kans om te scoren. Een vrije trap van Niels belandde echter in het zijnet. De wedstrijd leek op een terechte 1-1 stand te eindigen. Ajax dacht hier anders over en vanuit een corner wisten zij met een snoeiharde kopbal de 1-2 te scoren. In diezelfde minuut werd het zelfs nog 1-3. Met de allerlaatste krachten werd er in de slotminuut nog een offensief uit geperst. Meer dan een tweetal schoten van Benjamin leverde dat helaas niet op. Toch kon er met opgeheven hoofd van het veld worden gestapt. In een gelijkopgaande strijd was Ajax net iets effectiever.