’24 0-3
    ’40(+4) 1-3
    ’51 2-3
    ’77 3-3

PSV speelde zaterdag op de Herdgang tegen Ajax een wedstrijd met 2 verschillende gezichten. De gasten uit Amsterdam domineerden de eerste helft en deelden een psychologische tik uit door met een 1-3 voorsprong de rust in te gaan. Het elftal van Kristof Aelbrecht toonde echter veerkracht en wist in de 2e helft de achterstand om te buigen tot 3-3.

PSV werd in de eerste helft overklast door Ajax, dat met goed positiespel en gebruik van de individuele kwaliteiten een veldoverwicht had en dat bovendien wist uit te drukken in doelpunten. De Amsterdammers scoorden al in de ‘7e minuut de 0-1, waarbij werd geprofiteerd van dom balverlies in de opbouw van de Eindhovense verdediging. Met 2 fraaie goals in de ‘17e en de ‘24e minuut keek PSV derhalve binnen een half uur tegen een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand aan. Hoewel daar een aantal goede kansen voor PSV tegenover stonden -zo schoot middenvelder Sam Lammers de bal te zacht in toen hij van afstand op een lege goal kon schieten nadat de keeper van Ajax was uitgelopen op een diepe bal- moest tot ruim in de blessuretijd worden gewacht op de belangrijke aansluitingstreffer, toen Joey Konings een corner van Sam Lammers hoog boven iedereen uit torend fraai en hard de 1-3 inkopte.

Dat Ajax de eerste helft domineerde was niet alleen de eigen verdienste, maar mede gevolg van het zwakke optreden van PSV. Afgezien van de individuele fouten werden algemene afspraken en individuele taken niet uitgevoerd, waarmee Ajax in de kaart werd gespeeld. In de rust wees trainer Kristof Aelbrecht de spelers dan ook nog eens nadrukkelijk op de noodzaak van het nakomen daarvan, zeker tegen Ajax. De 2e helft kende dan ook een heel ander gezicht, waarbij PSV niet alleen Ajax wist te beletten om te scoren ondanks een aantal goede mogelijkheden voor de Amsterdammers (waaronder een bal-voor-of-achter-de-lijn-situatie) , maar bovendien zelf een aantal goede kansen wist te creëren en uiteindelijk de stand gelijk te trekken. In de 51e minuut tikte Joey Konings na een voorzet van Jasper de Jonge bij de 1e paal zijn tweede van de wedstrijd binnen, 2-3. En waar Sam Lammers eerder na een mooie dieptepass van Tom Scheepers de bal nog op de paal schoot, rondde hij 3 minuten voor het eindsignaal fraai met een lobje over de uitlopende Amsterdamse keeper af toen hij door Matthias Verreth met een prima pass alleen richting het strafschopgebied werd gestuurd.

Een zeer leerzame wedstrijd voor de B2, en een compliment voor de wijze waarop het elftal zich na een 0-3 achterstand terug in de wedstrijd heeft gespeeld.

Mike van de Meulenhof; Roel van Linschoten (’45 Reno Kochanowski) - Kaan Tanriver - Tom Scheepers © - Lassane Faye; Sam Lammers - Jasper de Jonge - Roy Gielen (’61 Elmo Hertogh); Youandi Renfurm - Matthias Verreth -Joey Konings.

Op de bank niet ingevallen: Stef Tissen; Juul Respen; Colin Bruisten; Vincent Boldt.