6-4
21 september, 00:00
MVV Maastricht U11 logo
PSV E1 logo

PSV begon niet goed aan deze wedstrijd en kwam na 2 minuten al op achterstand. Door zwak uitverdedigen kwam de spits van MVV vrij voor onze keeper en kon eenvoudig afwerken 1-0. Ruim 10 minuten later werd het 2-0 voor MVV na een uitgespeelde aanval vanaf links. Aan het eind van het 1e gedeelte kwam de eerste goede mogelijkheid voor PSV om te scoren maar deze kans werd helaas niet benut.

In het 2e gedeelte kwam MVV goed op dreef en kon de score opvoeren. Met een weggevertje van onze verdediging kon de spits van MVV zomaar de 3-0 intikken. Een minuut later deed PSV iets terug. Uit een hoekschop van Joris kon Mats de afvallende bal in ontvangst nemen en inschieten 3-1. Na ruim een half uur spelen werd op het middenveld balverlies geleden waaruit MVV met een uitgespeelde mogelijkheid kon profiteren 4-1. Niet veel later werd het 5-1 voor MVV uit een goed uitgespeelde counter. Kort voor het eind van het 2e gedeelte schoot MVV van afstand op ons doel. Deze bal was houdbaar maar rolde er uiteindelijk toch in 6-1. Een afslachting hing in de lucht.

Voor aanvang van het 3e gedeelte maakte de trainer duidelijk dat we niet met dubbele cijfers naar huis willen gaan. Nog een keer alles geven voor een beter resultaat. Na 10 minuten deed MVV ook mee in het foutenfestival en gaf de bal zomaar aan Sven die hieruit kon profiteren 6-2. Vijf minuten voor het eindsignaal gaf Thijn een goede voorzet op Luc die vrij voor goal kon inschieten 6-3. Kort voor tijd bepaalde Luc ook de eindstand. Wederom op aangeven van Thijn schoot Luc ditmaal vanuit de draai de 6-4 binnen.

PSV heeft vandaag een moeilijke en ongelukkige wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander. Alleen het 3e gedeelte hebben we in ons voordeel beslist. We gingen vandaag duels in terwijl we daar juist uit moeten blijven. Het tempo moet hoger om onder de druk van de tegenstander uit te komen en je mag je mannetje niet laten lopen. Dat zijn voor vandaag in het kort de leermomenten voor PSV. De felicitaties zijn dit keer voor de tegenstander.