5-7
21 juni, 00:00
1. FC Köln E2 logo
PSV E2 logo
 1. Wedstrijdverslag


  De allerlaatste (oefen)wedstrijd van seizoen 2008-2009 speelde zich af in Duitsland. Regen en lange navigatie bestemmingsstraten trotserend, keken we naar een aantrekkelijk duel waarvan we er eigenlijk meer dit seizoen hadden moeten hebben.
  De strijd ging gelijk op. Duitsland had ‘wie immer’ een solide en gedegen ploeg. Zowel aanvallend als verdedigend stond het team sterk. PSV had over het geheel genomen wel de overhand, getuige ook de uitslag, maar FC Köln strafte verslappingen onmiddellijk af.

  Aan PSV zijde opende Ruud na enkele minuten speeltijd flitsend de score. Een kwartier later scoorde Jordan subliem de 0-2. Hij trok op vanuit de verdediging, maakte een onnavolgbare schaar op het middenveld en schoot hard in de kruising. Kassa!

  Sterk spel van FC Köln en misverstanden in onze verdediging lieten het spel gelijk komen. En een hard afstandsschot dat over de vingertoppen van Pepijn scheerde, zorgde voor een 3-2 achterstand. Cody liet zich dat niet gelden en hij werkte de rebound van zijn eigen afstandsschot behendig binnen. Kort daarna leverde Robin hem een perfect getimede voorzet en hoefde onze aanvoerder de 3-4 slechts in te tikken. Als dan Cody’s corner door een FC Köln-verdediger ingetikt wordt, zou je denken dat je er bent, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. PSV verloor een beetje scherpte en de tegenstander reageerde meedogenloos met twee tegendoelpunten; de teller stond weer gelijk 5-5.

  Lars J. profileerde zich nog één maal (dit was zijn afscheidswedstrijd) met een schitterende knaller keihard in de kruising. En Armando kopte de rebound van de verre vrije trap van Jordan (die wij overigens al telden) attent binnen. Met de eindstand 5-7 waren trainer Twan en leider Bert uitermate tevreden, de spelers blij en de supporters keerden opgetogen terug naar de Kaffee mit Kuchen van de jarige vader van Ruud.

  De E2 van PSV bevestigde andermaal haar overmacht en kan met een gerust hart de vakantie ingaan.

  Verslag met dank aan Ank Gakpo- van Bommel