2-0
21 mei, 00:00
PSV B2 logo
De Graafschap B1 logo

Vandaag stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen De Graafschap B1 op het programma. Een goede graadmeter om tegen een B1 van een BVO te spelen. Zeker als warming-up richting de komende toernooien. En van een warming-up kon met recht gesproken worden vandaag!
    Ten eerste was het een heerlijke, warme lente-dag en aangezien we op kunstgras speelden, bracht ook het veld extra warmte met zich mee. Soms om letterlijk je voeten te branden…
    Na een aftastende beginfase, nam PSV het heft in handen. Via goed combinatiespel werd met De Graafschap op eigen helft vastgezet. De Achterhoekers kwamen sporadisch in de buurt van PSV doelman Zeus de la Paz. Aan de andere kant moesten de “Superboeren” regelmatig hun fysieke krachten aanspreken om PSV af te stoppen. Met name Moussa Sanoh was een veel gezocht slachtoffer. Al na enkele minuten bv moest een Graafschap verdediger aan de noodrem trekken toen Moussa alleen op doel afging. In een competitiewedstrijd zou dit geheid rood zijn geweest, maar nu liet de scheids het bij de vrije trap. Deze werd door Clint Leemans rakelings naast getrapt. Nadat Moussa twee mogelijkheden onbenut had gelaten kwam PSV in de 33e minuut toch op een verdiende voorsprong. Een vrije trap van de linkerflank werd heerlijk door Vinnie Vermeer aangesneden en ‘voor de pot-gegooid’ waar de inkomende Rai Vloet eenvoudig de bal hard binnenkopte: 1-0. Vlak voor rust liet Moussa het na om de 2-0 op het bord te brengen. Na een sterke actie speelde hij zich knap vrij, kapte de keeper uit maar vergat de bal hoog in het doel te schieten. Zodat de keeper op de grond nog redding kon brengen.
    Na rust werden een aantal wissels doorgevoerd, maar het spel werd er niet minder door. PSV bleef de betere ploeg en wist al snel het net te vinden. De goal was nagenoeg een kopie van de eerste en ook nu mocht Rai zijn handtekening onder de doelpuntenmaker zetten. De fraaie assist was nu van Andreas Hoelgebaum Perreira. Ook in de 2e helft was Moussa vaak alleen af te stoppen door een overtreding. Soms hingen ze zelfs met 3 man aan zijn armen om deze aanvallende tank tot stilstand te brengen! Op de bank werd Moussa dan ook meteen omgedoopt tot ‘wandelende kapstok’….:)
    In tegenstelling tot de 1e helft kwam De Graafschap na de rust wel enkele keren dreigend voor het PSV-doel. Maar Jesse Bertrams was goed op zijn hoede en wist zodoende het Doetichemse gevaar te neutraliseren. Halverwege de 2e helft rolde een knappe aanval over links via Sander Heesakkers en Michaël Maria. De voorzet van Sander was goed en Passeka Kargbo kwam ook goed voor zijn verdediger, maar kreeg de bal niet vol op zijn schoen. Hierdoor kon de keeper redding brengen. Deze redding was iets eenvoudiger dan een paar minuten eerder toen hij een vrije trap van Clint uit de rechterkruising ranselde. Het laatste kwartier werden er geen echte grote kansen meer gecreëerd zodat PSV B2 met een 2-0 overwinning won. Een prima overwinning via goed spel. Gezien het aantal kansen had de uitslag zeker hoger uit kunnen (en misschien wel moeten) vallen.