2-1
21 maart, 00:00
Sparta Rotterdam C2 logo
PSV C2 logo

PSV C2 blijkt in deze voetbaljaargang steeds als er in Rotterdam moet worden gespeeld aan het kortste eind te trekken. Na nederlagen tegen Feijenoord C2 in de najaarscompetitie en onlangs tegen Excelsior C2, werd er vandaag een dure nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Sparta C2.

Sparta C2 begon feller aan de wedstrijd dan PSV C2 en PSV C2 werd vanaf het begin van de wedstrijd steeds door de fysiek sterkere tegenstander opgejaagd en in het nauw gebracht. Na vijf minuten spelen loste Sparta C2 het eerste waarschuwingsschot, dat nog net naast het doel van PSV C2 belandde. De centrale verdedigers van Sparta C2 hadden zich goed ingesteld op het aanvalsspel van PSV C2 en wisten iedere aanval van PSV C2 snel onschadelijk te maken. Na een kwartier spelen wist een aanvaller van Sparta C2 door de verdediging van PSV C2 heen te breken en werd hij onreglementair afgestopt. De penalty werd vakkundig door Sparta C2 benut (1-0). Hierna waren er nog een aantal mogelijkheden voor Sparta C2 om de voorsprong te vergroten, maar het vizier stond bij de Spartanen nog niet op scherp. In de vijfentwintigste minuut werd Jeroen Meefout goed in de diepte weggestuurd door Rai Vloet en wist hij op snelheid zijn directe tegenstander te verschalken. Zijn lob werd door de goede doelman van Sparta C2 ternauwernood gered en de rebound van Michael Maria werd door de keeper van Sparta C2 tot corner verwerkt.

Na de rust had PSV C2 het beste van het spel. In de tweeënvijftigste minuut slalomde Endy Opoku Bernadina langs een paar tegenstanders en legde hij de bal goed terug op Jeroen Meefout, die zijn schot wederom zag gekeerd door de doelman van Sparta C2. In de tegenaanval wist Sparta C2 de voorsprong uit te breiden (2-0). PSV C2 ging één op één spelen en kreeg via invaller Andreas Hoelgebaum Perreira een uitstekende kans om de aansluitingstreffer te produceren. De keeper van Sparta C2 dacht hier echter anders over en hij wist er ook dit keer een handje voor te steken.

Het inbrengen van Clint Leemans bleek direct resultaat op te leveren toen hij zijn eerste balcontact tot een doelpunt wist te promoveren (2-1). De tijd die PSV C2 restte was echter te kort om Sparta C2 nogmaals ‘pijn’ te doen, waardoor de tweede nederlaag in de voorjaarscompetitie een feit was.

Van de vader van Stan Bijl (Keeper van AJAX C3) ontving ik nog het volgende bericht over Elroy Tuur (AJAX C3): Beste Peter, het gaat gelukkig goed met Elroy. Het zag er inderdaad in eerste instantie vervelend uit. Na controle in het ziekenhuis bleek het gelukkig mee te vallen. Hij had en heeft nog wel last van zijn nek. Voorlopig even niet trainen dus. Bedankt voor de interesse en succes verder in de competitie. Gr. Ruud (vader stan).