Mohamed Nassoh

Naïm Matoug

Verjongd PSV presteert naar behoren in Den Haag

PSV reisde zaterdag zwaar gehavend af naar Den Haag voor de toch altijd al lastige uitwedstrijd tegen ADO. Vanwege de blessuregolf waar de O17 door wordt geteisterd, werden zes (basis)spelers van de O16 naar de O17 doorgeschoven. Tel daarbij nog een speler die wegens ziekte moest afhaken, dan wordt het probleem waarmee de trainersstraf deze week werd geconfronteerd wel duidelijk.

O16 kon op haar beurt weer een beroep doen op O15, dat vijf spelers aan het team afstond, waarvan er twee, Matteo en Iggy, ook in de basis startten. Zij speelden een prima partij, zoals PSV ook uitstekend aan de wedstrijd begon. Al na drie minuten zorgde Mo bijna voor de 0-1, toen Iggy vanaf de rechterkant de bal scherp naar de tweede paal liet indraaien, waar de inlopende Mo net een paar centimeter te kort kwam. Een minuut later veerde de bank alweer bijna op toen gelegenheidsspits Naïm vanaf 20 meter het Haagse doel onder vuur nam. De keeper stond vastgenageld maar de lat voorkwam de 0-1. In de 23e minuut leek het dan eindelijk raak. In een fantastische scrimmage voor de Haagse goal schoot Iggy de bal naar eigen zeggen dik over de lijn waarna die werd weggewerkt, maar na afloop gaf de scheidsrechter aan dat de bal er volgens de VAR ‘nog net niet helemaal’ overheen was. Geen goal dus, maar nog in dezelfde minuut was het dan toch PSV dat de score opende. Mo bedacht zich geen moment toen de bal in het strafschopgebied voor zijn voeten viel, en schoot zonder aarzelen de 0-1 binnen. Rustig bezit was de voorsprong voor de O16 echter niet. 3 Minuten later wist ADO binnen de zestien over een paar schijven bij de tweede paal te komen, waar de 1-1 simpel werd binnengetikt.

Zo scherp als PSV de eerste helft begon, zo slap begon het aan de tweede. Al in de 42e minuut kreeg een Hagenaar de vrije doortocht richting Aron. Die redde in eerste instantie prima in de 1-1 situatie, maar de weggewerkte bal kwam precies in de voeten van een meegelopen Hagenaar, die de bal gemakkelijk in het lege doel kon binnenschuiven, 2-1. Hoewel ADO een aantal keren dichtbij de 3-1 was, maar Aron goed redde of de paal in de weg stond, maakte PSV een paar minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker. In de 76e minuut kreeg PSV een vrije trap op 20 meter van en recht voor de goal. Zonder twijfel schoot Naïm de bal hard en rechtdoor binnen en bepaalde zo de eindstand op 2-2. O16 speelt vrijdag a.s. om 15:00 uur de bekerwedstrijd tegen PSV O17.

Aron van Lare; Cel Teunen (’62 Jaivy Lourens) - D’Leanu Arts - Matteo Dams - Jesse Giebels; Dyon Dorenbosch (’48 Chahid El Allachi) - Joep Kluskens - Dylan Hopman (c); Iggy Houben - Naïm Matoug - Mo Nassoh.

Gele kaart: Dylan Hopman.