Lokatie: Euregionaal Sport & Congrescentrum
    ’28 2-1 Martijn Berden
    ’47 3-1
    ’69 4-1
    ’72 5-1

PSV moest afgelopen zaterdag voor de beker aantreden tegen Fortuna Sittard. Het werd een pover optreden van het team van trainer Twan Scheepers en zijn assistent Colin Williamson, dat uiteindelijk eindigde in een zeer ruime en terechte overwinning voor Fortuna, dat veel gretiger omging met de kansen die het kreeg.

Al in de 4e minuut opende Fortuna de score uit een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Terwijl PSV nog druk bezig was met het neerzetten van een muur, profiteerde Fortuna van de desorganisatie en verdween de snel genomen vrije trap door de muur heen en onder keeper Kevin Doré door in de goal, 1-0. Niettemin was het PSV dat in de 1e helft de meeste en beste mogelijkheden kreeg. Zo creëerde Youandi Renfurm een aantal grote mogelijkheden door met gebruikmaking van zijn snelheid vanaf links een aantal ballen panklaar neer te leggen voor inkomende aanvallers, maar pas in de 28e minuut leidde dat tot een treffer toen centrumspits Martijn Berden zo’n opgelegde mogelijkheid benutte. Kort daarvoor had Fortuna al afstand genomen toen een fout in de verdediging van PSV werd afgestraft en de 2-0 hard vanaf de ’16 werd ingeschoten.

Hoewel PSV niet goed speelde werd de 2e helft met vertrouwen gestart gezien het grote aantal mogelijkheden dat was gecreëerd in de 1e helft. Echter ook nu startten de Fortunezen gretig en scoorden ook nu een sneller treffer. In de 47e minuut ging een aanvaller vanuit een counter alleen en ongehinderd op de uitkomende Kevin Doré af, die vervolgens werd gepasseerd met een fraaie stiftbal, 3-1. Al snel daarna besloot de technische staf om achterin 1 op 1 te gaan spelen en werd spits Vincent Heilmann in de ploeg gebracht. Doelpunten aan Eindhovense zijde leverde dat echter niet meer op. Fortuna wist daarentegen rond de 70e minuut in korte tijd nog 2 maal te scoren uit een counter en een goed uitgespeelde aanval, en zo de eindstand op 5-1 te brengen. Een gezien de kansenverhouding wat geflatteerde uitslag maar niettemin een terechte nederlaag voor de B2.

Kevin Doré; Dirk Abels (’41 Emilio Prieto y Gorgosz) - Gökhan Kardes - Maarten Peijnenburg (’55 Arnaut Groeneveld) - Ward Huygens; Jasper van Heertum - Sam Lammers (‘41-Steven Bergwijn) - Philippe Rommens; Chris Hagi (’54 Vincent Heilmann) - Martijn Berden - Youandi Renfurm. Vincent Heilmann) – Steven Bergwijn (’78 Chris Hagi).

Op de bank niet ingevallen: Thomas Hooyberghs