0-1
20 september, 00:00
PSV O15 logo
Willem II O15 logo
 1. Wedstrijdverslag


  Opvallend 1: in de huidige stand van de eredivisie valt het op dat ploegen uit de Noordelijke provincies het uitstekend doen. Bij aanvang van de wedstrijd van de Onder 15 van PSV, stonden PEC Zwolle, Cambuur, Heerenveen en Groningen allemaal in de top 6.

  Opvallend 2: in de stand na 2 ronden bij de Onder 15 competitie stond geen enkele ploeg uit het hoge Noorden. Niet vreemd, want deze competitie is (nog) verdeeld in een 'Zuidelijke' en 'Noordelijke' competetie. Maar het was daarentegen wél opvallend dat de drie ploegen die nog geen enkel puntverlies hadden, allemaal uit Noord-Brabant komen: Nac Breda, PSV en Willem II konden na de eerste 2 wedstrijden als enigen de volle 6 punten overleggen.

  Daarom was het zo mooi dat dit weekend PSV en Willem II elkaar op De Herdgang troffen.

  De eerste kansen van de wedstrijd waren voor PSV. Maar Sekou Sidibe kon een aantal keer te weinig kracht leggen in schoten om het de Tilburgse doelman lastig te maken, of schoot recht op de keeper. Ook Davy van den Berg kon een keer vrij aanleggen vanaf de rand zestien, maar zijn schot ging ruim over.

  Zo had PSV in het eerste kwartier duidelijk het heft in handen. Het domineerde de wedstrijd en als Willem II een keer de bal had, dan was het meestal van korte duur.

  Na deze eerste 15 minuten stroopte het spel wat bij PSV. Het baltempo lag te laag om Willem II te verrassen. Daarnaast werd het spel slordig en werd vaak de verkeerde keuzes gemaakt. Desondanks kreeg het team nog wel kansjes. Zo kopte Yasin Aalillou na een corner van Davy op het dak van de goal.

  Na een half uur spelen kantelde het duel. Willem II liet zich voor de eerste keer serieus voor de goal van Kyan van Dorp zien. Maar tot 2x toe plukte hij een voorzet uit de lucht voor een Tilburger gevaarlijk kon worden.

  PSV was gewaarschuwd. Maar in plaats van dat het wakker geschud werd, leek er een soort angst in het team geslopen te zijn. Willem II voelde dat blijkbaar aan, en begon vrijer te spelen. En was daardoor vlak voor rust dicht bij de openingstreffer toen een speler listig met een bal achter zijn standbeen, Kyan probeerde te verrassen. Maar de PSV-goalie was gelukkig alert.

  Zo was de openingsfase volledig voor PSV, maar mocht het van de andere kant blij zijn dat Willem II in de slotfase slordig was.

  In de tweede helft bleef het spel onrustig aan Eindhovense zijde. Het kwam niet in het juiste ritme. Daarnaast was het sterke collectief, waar de ploeg het voor een groot deel van moet hebben, vandaag ver te zoeken. Een rommelige wedstrijd ontspon zich daarom. Een wedstrijd waarin de gasten de beste mogelijkheden kregen. En uiteindelijk ook in de 47e minuut loon naar werken kreeg toen een voorzet van dichtbij binnengetikt werd.

  PSV probeerde in de slotfase er nog een offensief uit te gooien. Maar verder dan een goede kans voor Abou Kone, kopbal bij 2e paal na goede vrije trap van Joep Hakkens, kwam het niet.

  Hierdoor verloor de onder 15 vandaag voor de eerste maal deze competitie. Een onnodige nederlaag waarschijnlijk als het niveau van het eerste kwartier vastgehouden kon worden. Maar 'als' telt niet. Zeker niet in topsport. Volgende week wacht ons Sparta als tegenstander.


  Kyan van Dorp; Shurandy Sambo, Tijn Daverveld (c), Abou Kone, Benjamin Kailie (61' Bryan van Hove); Evert Linthorst, Joop Daniels (36' Joep Hakkens), Davy van den Berg (45' Vince Colpaert); Sekou Sidibe, Sem van de Broek (45' Arne Bens), Yasin Aalillou.

  Gele kaart: Benjamin Kailie