14-1
20 juni, 00:00
Bayer 04 Leverkusen logo
PSV E logo
 1. Wedstrijdverslag


  Ohrwassing

  Als voetbalafsluiting van het seizoen 2008-2009 mocht de PSV E1 uit in Duitsland aantreden tegen Bayer Leverkusen. Na een voortreffelijke serie toernooien en een bijzonder geslaagde barbeque, bleek dit toetje van het seizoen een gang teveel.
  Na een flinke reis ging de wedstrijd op een lichtgroen-donkergroen gestreept veld om klokslag 12.00 uur van start.

  De eerste 5 minuten gingen gelijk op met kansen over en weer. Maar uit een counter weet Bayer L. de eerste treffer te maken, en dit is het begin van een doelpuntenregen die zich in drie helften (nou ja ‘derden’ dan) doorzet. De jongens van Bayer zijn fysiek uiterst fit, combineren er lustig op los en schieten met scherp. Arne en Stan weren zich kordaat maar samen met de verdediging weten ze toch niet te voorkomen dat er uiteindelijk 14 treffers op het scorebord staan en maar 1 voor PSV (wel een mooie van Björn in combinatie met Roland).

  De PSV E1-ers willen wel maar het ging niet. Waar de Bayer-jongens de bal het werk laten doen, levert de technisch knappe individuele acties vooral veel balverlies, en dan staan de Bayer-mannen in een wip weer voor de keeper die de bal weer uit het netje kan halen.

  Nee, dit was het niet het voetbaleinde van het seizoen zoals we ons dat voorgesteld hadden, en spelers, ouders en begeleiding keken na de wedstrijd nogal sip voor zich uit met nog een lange thuisreis voor de boeg.

  Hoewel het seizoen dus misschien net één wedstrijd te lang bleek, is het hele seizoen er één waar de jongens en hun begeleiding met veel trots op terug kunnen kijken. Een mooi kampioenschap, en een eerste plaats op het sterk bezette toernooi van PSCK in de Wormer waren de hoogtepunten. De jongens hebben veel geleerd en ze hebben vooral ontzettend veel plezier gehad!

  Verslag met dank aan Hans Bosma