4-2
20 mei, 14:30
PSV O19 logo
AZ O19 logo
 1. Doelpunt

  3x
  Bertalan Kun
  PSV O19 logo
 2. Doelpunt

  1x
  Jaell Hattu
  PSV O19 logo
 3. Wedstrijdverslag

  Het Verslag

  AZ thuis., de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De kans (wel een heel kleine) op een eventueel kampioenschap is nog steeds aanwezig en de bank staat dan ook in directe verbinding met Amsterdam.

  We beginnen goed en na een kwartier weten we de score te openen. Bertalan Kun laat zijn kunsten nog eens zien en we staan op 1-0. Mooi. Dan duurt het even alvorens de berichten uit Amsterdam binnen komen en na een klein half uur blijkt dat de schaal toch naar Amsterdam zal gaan, waar die op dat moment ook al was. We breiden de score nog wel uit naar 2-0 en weer is Bertalan de gevierde man. Vlak voor rust is het AZ die een kleine onoplettendheid in onze achterhoede genadeloos afstraft. De ruststand is 2-1.

  Met het oog op de bekerfinale van aankomende dinsdag wordt er in de rust door de trainer flink gewisseld. Dit heeft echter nu een keer geen gevolgen voor het vervolg van deze wedstrijd en we gaan energiek op zoek naar meer doelpunten. Na iets meer dan een uur spelen is het Jaëll Hattu die de bal vrijwel op de middellijn aanneemt en een solo begint richting goal van AZ en dan ook maar besluit om zijn tocht te beëindigen met het scoren van ons derde doelpunt. Schitterend gedaan en een doelpunt om in te lijsten. Toch verslappen we weer even en vrij kort na onze derde goal scoort AZ hun tweede. We moeten weer even aan de bak en dus wie anders dan Bertalan die ons vandaag aan de hand neemt en op onnavolgbare wijze ook aan een solo begint en de 4-2 op het scorebord zet. De punten zijn binnen maar de schaal blijft in Amsterdam.

  Komende dinsdag moet het dan maar gebeuren en wel in Amsterdam om daar de beker te bemachtigen. De focus staat vanaf half vijf helemaal op dinsdag en we gaan ervoor. We weten dat het mogelijk is en we gaan er alles aan doen om toch een prijs mee te nemen naar Eindhoven en wat is er mooier om die prijs vanuit Amsterdam mee te nemen.

  Opstelling: Van de Meulenhof, Teze, Soulas, Obispo (46e Hattu), Bannani, Sadilek (46e Fernandes), Daneels, Kun (77e  Sidibe), Piroe (46e Konings), Lonwijk (46e Wallenberg), Gakpo.