Ajax O.16 logo
PSV B2 logo

Lokatie: De Toekomst
    Zaterdag stond de altijd spannende prestigewedstrijd tegen Ajax 016 op de Toekomst op het programma. De omstandigheden waren prima ondanks de harde wind.

Gelijk vanaf het eerste fluitsignaal werd er met hoog druk gespeeld, dit uitte zich al na enkele minuten door een goede kans van Steven, het harde schot werd er knap uitgehouden door de keeper. Na enkele kleine kansjes aan beide zeiden, kopte Marco de bal na een corner er bijna in.
    Na een half uur spelen werd er toch nog voor rust gescoord door een mooi schot van Steven na een goede assist van Sam. 0-1
    Op slag van rust werd er na een goede steekpass van Marco, die philippe in een 1 tegen 1 situatie met de keeper zetten koelbloedig afgerond. 0-2

Na rust kwam Ajax sterk uit de kleedkamer. PSV kwam onder grotere druk te staan, een schot van Ajax van afstand ging rakelings langs.
    Marco Weijmans moest een speler afstoppen aan de rand van de 16 wat hij moest bekopen met een gele kaart. De vrije trap ging er niet in.
    Kort daarna had Ajax weer een kans met een hard schot wat van de lat afketste.
    Sam Lammers trok kort daarna goed na binnen en schoot van buiten de 16 de bal hard in de korte hoek. 0-3
    Hierna kon er opgelucht ademgehaald worden, en bij het laatste fluitsignaal al helemaal.

Deze week een druk programma, met dinsdag de op papier thuis wedstrijd tegen Ado Den Haag, die wordt gespeeld in Den Haag. En zondag opnieuw de wedstrijd tegen Ajax 016 maar nu wordt die gespeeld op de Herdgang, dit is tevens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. We zullen zien of dan ook weer met hetzelfde prachtige resultaat van het veld lopen.

Thomas Hooyberghs; Dirk Abels(’70 Tom Scheepers; Maarten Peijnenburg; Marco Weymans; Gokhan Kardes; Philippe Rommens; Chris Hagi (’60 Jasper van Heertum); Sam Lammers; Matthias Verreth; Steven Bergwijn; Arnaut Groeneveld (66’ Ward Huygens)