6-8
20 februari, 00:00
Eindhoven AV E3 logo
PSV E2 logo

Ondanks het gure winterweer van de laatste weken, kon er vandaag toch worden gevoetbald. Weer stond er een lastige uitwedstrijd op het programma. De tegenstander was namelijk FC Eindhoven. Met in het achterhoofd de zwaarbevochten overwinning (2-3, red.) van de E1 van voor de winterstop, zorgde er voor dat onze jongens op en top gemotiveerd waren. Op een door de vorst moeilijk bespeelbaar veld, waren de eerste 5 minuten vooral een middenveldgevecht. De bezoekers lieten de bal goed rond gaan, zonder dat het echte grote kansen opleverde. De eerste echte grote kans was voor FC Eindhoven, maar Pepijn wist goed redding te brengen. Amper één minuut later kon Niels vrij uithalen, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. Ook de volgende kans was voor PSV. Aan de linkerkant speelde Benjamin zich fraai vrij en speelde de goed vrijgelopen Koen aan. Die speelde de bal direct door aan Jay. Helaas trof ook zijn schot geen doel. Hoewel er goed positioneel en met een snelle omschakeling gespeeld werd, moesten de toeschouwers (waaronder de “harde kern” uit Valkenswaard) wachten tot halverwege de eerste helft voor het volgende gevaar. Uit een door Niels genomen corner torende Koen hoog boven iedereen uit. Zijn kopbal kon nog net gekeerd worden en FC Eindhoven dacht er snel uit te komen. Rico wist deze aanval prima te onderbreken en met een steekbal bereikte hij Yassin. Met een snoeiharde uithaal in het dak van het doel, wist hij de 0-1 te noteren. Lang kon er niet worden genoten van deze voorsprong want nog geen twee minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Een op rechts genomen corner werd er in één keer ingedraaid. Onze rood-witte jongens wilde met een voorsprong de rust in, maar schoten van Benjamin en Yassin leverden geen doelpunt op. Waar het voor rust moeilijk scoren was, hoe anders was het na rust. Vanaf de aftrap was het FC Eindhoven dat brutaal de leiding nam (2-1). PSV liet zien dat ze ook over veerkracht beschikken. Want in diezelfde minuut wist de goed vrijgelopen Joop (nadat Jay goed was opgestoomd), beiden ploegen weer in evenwicht te brengen. Een paar minuten later legde Jay een corner panklaar op het hoofd van Koen. Zijn steenharde kopbal spatte uiteen op de lat, maar Yassin was er als de kippen bij om de bal alsnog over de lijn te drukken (2-3). Ook de 2-4 kwam van de voet van Yassin. Op de achterlijn wist hij toch nog een gaatje te vinden tussen een verdediger, keeper en de paal. In de 36ste minuut leek de wedstrijd beslist. Met een steekbal bood Niels Jay een vrije doorgang en met een bekeken schot wist hij de doelman te verschalken (2-5). Ook Niels leek een goaltje mee te pikken. Met grote passen stak hij het veld over, maar oog in oog met de keeper schoof hij de bal aan de verkeerde kant van de paal. In de 40ste minuut verkleinde FC Eindhoven de achterstand tot 3-5. Lang hoefde er weer niet gewacht te worden op het volgende doelpunt. Nu was het Benjamin die een tweetal tegenstanders z’n hielen liet zien om vervolgens Yassin op maat te bedienen (3-6). Wederom wist FC Eindhoven de marge op twee te brengen, ditmaal werd er gescoord vanuit een corner (4-6). Na mooi voorbereidend werk van Yassin, krulde Joop de bal schitterend in de kruising (4-7). In de slotminuut werd er zelfs nog drie keer gescoord. Twee keer door FC Eindhoven en één keer door Yassin. Met een “korfbal”uitslag (6-8) en drie punten rijker kon er van het veld worden gestapt.