2-2
19 oktober, 00:00
PSV B2 logo
FC Twente O16 logo

Terwijl de meeste teams een vrije dag hadden stond voor de B2 de 2e poulewedstrijd in de 1e ronde van de bekercompetitie op het programma. Tegenstander was de O16 van FC Twente, dat er een lange busreis voor over had om PSV duidelijk te maken dat een wedstrijd pas is gespeeld als de scheidsrechter heeft gefloten voor het eindsignaal.

PSV startte uitstekend en vertaalde dat al in de 7e minuut in een voorsprong. Aanvoerder Dante Rigo legde een toegekende vrije trap zo’n 20 meter buiten en rechts van het Twentse strafschopgebied panklaar voor de voeten van de inlopende Maarten Peijenburg die de indraaiende bal helemaal vrijstaand kon binnentikken, 1-0. Afgezien van wat kleinere kansen voor beide teams en een uitstekende redding van doelman Stef Tissen een paar minuten voor rust toen een Twentse aanvaller bij een uitbraak in zijn strafschopgebied doorkwam, gebeurde er niet veel noemenswaardig de 1e helft.

Ook de 2e helft begon PSV voortvarend met een vroege goal die de Twentse hoop op de gelijkmaker direct de kop indrukte. In de 45e minuut scoorde Dante Rigo een fantastische goal na een uitstekende voorbereidende actie van Karim Bannani, die haast over de achterlijn de Twentse 16 binnen dribbelde en de bal prima teruglegde op de aanvoerder die volledig vrijstond op de rand van de 16. Die kreeg alle tijd om aan te leggen voor een prachtige trap die onhoudbaar in de kruising verdween, 2-0. Met nog een ruim half uur op de klok is het devies dan om ‘de wedstrijd in het slot te gooien’, maar dat dat net zo fraai en simpel klinkt als het moeilijk blijkt in de praktijk ondervond PSV zaterdag maar weer. Juist na en wellicht ook door de 2-0 van PSV werd Twente gevaarlijker en creëerde het hun beste kansen van de wedstrijd, terwijl het Eindhovense slot juist bleek te haperen. Door 2 fouten in de verdediging van PSV zag Twente kans om de 2-0 achterstand in een tijdsbestek van nog geen 10 minuten weg te werken, terwijl ruim in de blessuretijd nog een grote kans op de volle winst in Eindhoven werd gemist. Hoewel ook PSV nog kansen had om de winst alsnog naar zich toe te trekken lukte dat niet en overheerste na afloop van de wedstrijd vooral een nare smaak over het feit dat de 2-0 voorsprong niet tot het eindsignaal was vastgehouden.

In de poulefase van de beker is de volgende tegenstander MVV. In de competitie speelt PSV volgende week een uitwedstrijd tegen Willem II/RKC.

’07 1-0 Maarten Peijnenburg
    ’45 2-0 Dante Rigo